Forskning
Samarbejde

Maskinteknik, diplomingeniør, Esbjerg

Job & karriere

Job & karriere


Diplomingeniøruddannelsen i Maskinteknik er især tilrettelagt for dig, som ønsker at komme direkte ud på arbejdsmarkedet efter 3½ år.

Du kan også fortsætte på en 2-årig kandidatuddannelse som civilingeniør (cand.polyt.).
 

kandidatmuligheder


Med diplomingeniøruddannelsen i Maskinteknik har du en grundlæggende viden inden for fagområdet og du har praktisk erhvervserfaring fra din virksomhedspraktik, som gør dig attraktiv for fremtidige arbejdsgivere, men dine kompetencer og jobmuligheder forbedres markant med en efterfølgende kandidatuddannelse og titlen som civilingeniør.

Som færdiguddannet maskiningeniør kan du løse mange forskellige opgaver. I løbet af uddannelsen lærer du at designe og tegne maskiner samt at producere og teste dem. Disse kompetencer gør dig til en attraktiv medarbejder hos mange forskellige virksomheder, og uanset dine interesser er der gode jobmuligheder.

En diplomingeniøruddannelse i Maskinteknik giver dig jobmuligheder i fx industrielle virksomheder, produktionsvirksomheder, rådgivende ingeniørvirksomheder, konsulentfirmaer, salgsafdelinger, service- og finansvirksomheder, offentlige institutioner samt branche- og interesseorganisationer. Mange nyuddannede får også ansættelse i små og store udviklings- eller forskningsafdelinger.

MED EN INGENIØRUDDANNELSE ÅBNER EN VERDEN AF MULIGHEDER SIG

Med en diplomingeniør- og evt. kandidatuddannelse inden for maskinteknik kan du arbejde hos fx:

 • Siemens
 • Velux
 • Vestas
 • B&W Vølund
 • Rambøll
 • Mærsk
 • Dong
 • Semco

Med en diplomingeniør- og evt. kandidatuddannelse inden for maskinteknik kan du arbejde med fx:

 • Konsulentarbejde Et tredje eksempel på arbejde, som maskiningeniører bestrider, er konsulent. På Aalborg Universitet Esbjerg fornys vigtige computerprogrammer hvert år. Derfor vil du som nyuddannet maskiningeniør kende til de nyeste muligheder og anvendelser. Som konsulent får du et varieret arbejde med mange udfordringer, da du kan komme ud for at skulle arbejde med produktion den ene dag og dagen efter lave styrkeberegninger på en offshore vindmølle. Kontakt til andre mennesker er i fokus, og også her vil du være godt rustet gennem dine personlige erfaringer med gruppearbejdsformen på Aalborg Universitet.
   
 • Udvikling Udviklingsingeniør til tanke og rørsystemer: Her er arbejdsopgaverne at konstruere kundespecifikke tanke og tilhørende rørsystemer. Der arbejdes med beregning, 3D konstruktion og produktion af systemerne.
  Udviklingsingeniør til tanklastbiler: Der arbejdes med udvikling af kundespecifikke løsninger til transport af gods i tanke. Ingeniøren tegner beregner og vejleder produktionen under fremstillingen af specialvognen. Desuden bliver tilhørende systemer som kraner til selvlæsning og pumper udviklet og optimeret.
  Udviklingsingeniør til pakkeanlæg: Her er opgaverne at konstruere og udvikle automatiserende løsninger til pakning af forskellige varer, som et led i en fuldautomatiseret proces. Her arbejdes der med sammensætning af maskiner fra eksterne leverandør, kundespecifikke konstruktioner, og implementering af robotter.    
   
 • Afprøvning af vinger til vindmøller Som færdiguddannet maskiningeniør kan du fx komme til at arbejde med afprøvning af vinger til vindmøller. Det indebærer, at du skal medvirke til at udvikle forsøgsopstillinger, som kan klare forsøg på en fuldvingeskala. Vingerne testes på forskellige måder, både mht. overbelastning og udmattelse. Da vingerne stadig bliver større, og der udvikles vinger af nye materialer, skal teknikker og udstyr til testning udvikles, og maskiningeniører indgår i et tværfagligt projektteam bestående af kolleger fra andre afdelinger. Du vil stå stærkt, da du er vant til fagligt brede projekter fra Aalborg Universitet Esbjerg, hvor du stifter kendskab til opbygning og udvikling af maskiner samt produktion.
   
 • Vedligehold af offshore platforme Et andet arbejde kunne bestå i at løse vedligeholdelsesopgaver på offshore platforme. Det kræver overblik, når en eller flere underleverandører skal kontaktes om en pris på løsning af bestemte opgaver. Der skal her tages hensyn til, hvor længe anlægget eventuelt skal stå stille, da down-time koster mange penge. Udførelsen skal derfor planlægges og koordineres med flere afdelinger samt underleverandører. Desuden skal der følges op og kontrolleres, om opgaverne bliver udført tilfredsstillende. Projekter af denne art opererer med store beløb og vanskelige arbejdsbetingelser. Du vil her ofte være projektleder fra første dag - en opgave du vil være vant til fra Aalborg Universitets projektorienterede undervisningsmodel, hvor du også lærer om management.
   

mød en tidligere studerendelæs om optagelse og adgangskrav

Karrierevejledning på AAU

AAU Karriere giver sparring på din karriere. Mens du studerer på AAU, kan du deltage i karriere- og jobrelaterede arrangementer og booke karrierevejledningssamtaler til en snak om fx:

 • Ansøgning og cv
 • Praktik- og studiejobsøgning
 • Kompetencer – både de faglige og de mere personlige
 • Gode værktøjer til at finde rundt i dine karrieretanker
 • At få hul på jobsøgningen, inden du bliver færdiguddannet

 

LÆS MERE OM AAU Karriere her