AAU logo
Uddannelse
Forskning
Samarbejde

Maskin og Produktion

Studerende fortæller

Studerende fortæller

Daniel Andreasen, studerende på Maskin og Produktion, fortæller om uddannelsen

"Jeg synes, at uddannelsen giver mig en bred vifte af muligheder, og så er der gode jobmuligheder bagefter"

"Jeg er uddannet tømrer, og da jeg valgte at læse videre, vidste jeg, at det skulle være en ingeniøruddannelse. Da jeg altid har interesseret mig for mekanik, biler osv., var Maskin og Produktion det naturlige valg for mig.

Jeg synes, at uddannelsen giver mig en bred vifte af muligheder, og så er der gode jobmuligheder bagefter.

En af de ting, der tiltalte mig meget ved Aalborg Universitet, var, at jeg ikke nødvendigvis skulle læse diplomingeniør, hvis jeg vidste, at jeg ville fortsætte på en kandidat. På den måde har jeg ”sluppet” for et praktik semester, og er derfor færdig som kandidat på 5 år.

Som tidligere håndværker er PBL-metoden (Aalborg modellen) den perfekte læringsform for mig. Når man kommer fra erhvervslivet, og man ved, hvor vigtigt gruppe- og samarbejde er, giver det mig et ekstra skub at bruge meget af min studietid på at arbejde på denne måde.

Ved siden af mit studie bruger jeg bl.a. tid på Unicorn Race Engineering, som er en samling af studerende, hvor vi i vores fritid bygger en racerbil, der skal deltage i det internationale Formula Student, hvor forskellige universiteter dyster i discipliner, som f.eks. fremstilling, design, og race. Jeg synes, at muligheden i at deltage på et sådan team giver mig mange spændende oplevelser, bl.a. giver det mig mulighed for at afprøve de værktøjer, jeg lærer på studiet, af i virkeligheden."

Daniel Andreasen, studerende på Maskin og Produktion.