Forskning
Samarbejde

Landinspektørvidenskab

Søren Lousdal Borkmann - berejst landinspektør og tour manager

Søren Lousdal Borkmann - berejst landinspektør og tour manager

Sørens karriere har bragt ham vidt omkring - lige fra Borneo og Caribien til Tanzania og New Delhi - og i dag arbejder han både som landinspektør hos COWI og som tour manager for bl.a. The Minds of 99.

Hvordan jeg har gjort brug af min uddannelse og AAU-kompetencer

Jeg bruger enormt meget kompetencerne fra det problembaseret projektarbejde, og det at samarbejde i en gruppe. Det at der er mange bolde i luften og at mange interesser skal varetages mod et fælles mål. Det er et universelt værktøj at kunne agere i sådan en virkelighed.

Som landinspektør bliver man generalist og berører mange forskellige fagområder. Det gør at jeg finder mig godt til rette når jeg taler med mange forskellige fagligheder, fordi jeg på en måde ved hvordan de tænker.

Mine mange udlandsophold har givet mig udsyn, selvtillid og gåpåmod, og jeg har lært at en vejen til en løsning kan være mange forskellige veje, alt efter hvilket land eller hvilken person er og hvilken faglighed man har.
 

Det jeg bedst husker fra min studietid

Søren på landopmåling på BorneoJeg husker særligt de mange rejser ud i verden jeg var på under min kandidat.

Efter endt 8. semester arbejdede jeg som landmåler og projektleder ude i Borneos regnskov, hvor jeg var med til at kortlægge en del af regnskoven, der aldrig havde været mennesker før.

På mit 9. semester var jeg i praktik hos en amerikansk ingeniør på de tidligere Dansk Vestindiske Øer i Caribien, og var med til løse en ældgammel ejendomsretlig tvist på øerne, mens jeg så i gamle slaveprotokoller og i smukke historiske landkort.

Og på mit specialesemester var jeg i Tanzania i Afrika, hvor jeg sammen med et ministerium for land administration var med til at redde nogle værdifulde naturområder på øen Zanzibar.

De mange rejser var en fantastisk måde at afprøve de mange ting jeg havde lært på AAU, i praksis. Og så har det givet mig venskaber rundt i hele verden og helt fantastiske oplevelser, jeg aldrig glemmer. Det kan på det varmeste anbefales at gøre som studerende.
 

Hvorfor valgte du den uddannelse, du gjorde, og ville du have valgt anderledes i dag?

Jeg ville gerne have en uddannelse hvor jeg både kunne sidde på et kontor og samtidig også komme ud i det fri og tale med folk. Landinspektøruddannelsen kunne give mig begge dele. Og så synes jeg at uddannelsens bredde med aspekter fra byplanlægning, teknik, jura og de internationale perspektiver lød spændende. Og det viste sig at holde stik! Jeg er rigtig glad for, at jeg valgte som jeg gjorde.
 

Mit hidtidige karriereforløb

Da jeg stod som færdiguddannet fra AAU, tog jeg få dage efter eksamen på et langt togt rundt i verden om bord på sejlskibet Nordkaperen, for at fejre at jeg nu var på den anden side af mange år på skolebænken og nu stod foran karrierestart. Jeg havde på forhånd været heldig at få job som landinspektør i COWI, så da jeg kom hjem 4 måneder senere kunne jeg starte direkte i mit første job. En rolig og for mig god start på karrieren.

De sidste år har jeg arbejdet som rådgiver i ekspropriation for forskellige bygherrer på store danske infrastrukturprojekter. Der er gode strukturerede karriereforløb her i COWI, og jeg arbejder i øjeblikket hen mod at arbejde med projektledelse.

Projektledelse bruger jeg også i mit andet job, hvor jeg arbejder som tour manager for en række store danske bands, bl.a. The Eclectic Moniker og The Minds of 99. Min karriere i musikverdenen startede da to venner og jeg åbnede baren Musiksmag på Nørrebro i København sammen for fem år siden. Mit netværk i musikverdenen vokser dag for dag og jeg har fået en masse spændende oplevelser på store scener og festivaller rundt i hele verden. I år skal jeg f.eks. med The Minds of 99 på Roskilde Festival, hvor de skal åbne den legendariske Orange Scene.

Jobbet som tour manager er et dejligt supplement til min hverdag i COWI, og jeg lærer en masse om ledelse imens.
 

En typisk arbejdsdag for mig

En typisk arbejdsdag hos COWI foregår både på kontoret og i marken. Jeg starter oftest dagen på kontoret, hvor jeg sammen med mit team taler over en kop god kaffe om hvordan dagen skal forløbe, hvilke møder vi har i og ude af huset, og om alt er forberedt til dagen.

Søren på arbejde på NordvestbanenHerfra kan dagen fortsætte i rigtig mange forskellige retninger.

Nogle dage sidder jeg på kontoret og forbereder materiale forud for en ekspropriationsforretning, hvor jeg sidder og skriver i store dokumenter, foretager kortanalyser og administrerer store komplekse regneark.

Nogle dage er jeg ude at tale med borgere, der berøres af den nye jernbane der kommer tæt ved deres ejendom.
Her forklarer jeg om anlægsprocessen og svarer på deres spørgsmål om hvad de kan forvente i erstatning, hvad
deres retsstilling er og andre udfordringer de har som
berørt af en ekspropriation.

Det kræver empati og gode menneskelige egenskaber, både som forhandler og som lytter, og det synes jeg er rigtig spændende på mange plan.

Jeg befinder mig godt med at mine arbejdsdage er afvekslende og forskellige. Derfor finder jeg mig også godt til rette, når COWI i ny og næ sender mig til firmaets kontor i Dew Delhi i Indien, for at bistå opstart af nye arbejdsopgaver outsourcet til afdelingen.

En typisk arbejdsdag på landevejen sammen med The Minds of 99 starter i deres øvelokale i København, hvor vi sammen pakker tour-bussen. Derfra kører vi ud til alle grene af landet, f.eks. til AAU's årsfest som vi spillede til for nylig, eller til NorthSide Festival i Aarhus vi skal spille på snart.

Søren med The Minds of 99Jeg er som tourmanager projektleder for professionel afvikling af dagens produktion, så jeg står for alt ud over at spille selve koncerten, og det er en del.

Mange bolde i luften fra tidlig morgen og til sen nat, altid med et smil på læben: Koordinering af interviews, sørge
for at bandet at bandet har det godt og ved hvad der skal ske i løbet af dagen, sørge for de er det rigtige sted på det rigtige tidspunkt, køre tour-bussen, springe på scenen og fikse problemer på scenen under koncerten, you name it.

På dagen for shows har jeg også kontakten til bandets booking, management og til spillestedet. På den måde
kan bandet koncentrere sig om at være kunstnere og
levere en god koncert.

Ansvarsfordeling og ledelse som man kender det fra
mange andre steder end i musikverdenen. De erfaringer jeg får kan jeg bruge til meget i mit andet job som landinspektør. Det er en af grundene til at COWI synes det er helt ok når jeg holder fri adskillige fredage henover et år.
 

Mine fremtidsdrømme

Jeg kunne rigtig godt tænke mig at komme ud som projektleder på et land administration udviklingsprojekt i udlandet. Der er mange lande der mangler et solidt ejendomsregistreringssystem, og det kan landinspektører være med til at skabe. Bruge min vidden til at gøre verden til et bedre sted for de fattigste.

Jeg drømmer også om at komme på tourné med et rigtig stort internationalt band rundt i hele verden.

Jeg drømmer om at åbne et stort spillested i København, Berlin eller New York.

Og så drømmer jeg om engang at tage et par år ud af kalenderen og sejle jorden rundt sammen med mine venner og familie. At rejse er at leve. Jeg tror på at man igennem sit liv skal prøve at lave en masse forskellige ting, og kun gøre de ting der gør en glad. Så bliver man et helstøbt menneske, som kan inspirere andre til også at tænke ud af boksen og følge deres drømme, både fagligt, socialt og menneskeligt. Det er min drøm.

Søren Lousdal BorkmannBlå bog for Søren Lousdal Borkmann

Uddannelse på AAU: Landinspektør

Dimissionsår: 2012

Nuværende job: Landinspektør ved COWI og
Tourmanager for The Minds of 99.
 

Læs andre Aalborg Universitet Alumne portrætter her: www.alumni.aau.dk

Job- og karrieremuligheder