Uddannelse
Forskning
Samarbejde

Landinspektørvidenskab

Indfrielse af FN's verdensmål

Indfrielse af FN's verdensmål

Cecilie er landinspektør hos LE34. Hendes arbejde spænder bredt fra ekspropriationer og vejjuridiske problemstillinger i en dansk kontekst til arbejde med FN’s Verdensmål i et globalt perspektiv.

Hvad arbejder du med i dag?

Jeg har en meget varieret arbejdsdag, da jeg både arbejder med ekspropriationer og vejjuridiske problemstillinger i en dansk kontekst, samtidig med at jeg arbejder med FN’s Verdensmål i et globalt perspektiv ift. de muligheder og forpligtelser, de medfører for landinspektører.

Så én dag arbejder jeg i en meget lokal, dansk kontekst med eksempelvis at erhverve nødvendige arealer til et nyt vejprojekt og forhandle med de berørte lodsejere. Den næste dag arbejder jeg på at udbrede verdensmålene og deres betydning for landinspektører og bidrage til deres indfrielse på et globalt plan.

Er der et projekt, du er særligt stolt af?

Jeg er særligt stolt over at få lov til at være med til at arbejde med indfrielsen af FN’s Verdensmål nr. 1 og 2 og forhåbentlig den vej igennem bidrage til at forbedre levevilkårene for dem, der pt. ikke har en sikret ejendomsret til den ejendom de berettiget ejer eller bruger.

Hvad er det bedste ved dit job?

Det bedste ved mit job er variationen. Jeg nyder, at jeg både kan arbejde med helt konkrete projekter, hvor det er de små detaljer, man har for øje, samt den direkte kontakt med de lodsejere, der bliver tvunget ud i en uønsket situation, samtidig med at jeg kan arbejde med de store globale linjer.

I de hjemlige projekter håber jeg, at jeg kan skabe en værdi for projektet ved at gå åbensindet til opgaven og møde folk med forståelse for den situation, de står i, og de følelser det unægteligt medfører.

I de globale projekter håber jeg, at jeg tilfører værdi ved at kunne advokere for, hvorfor øget lighed mellem køn og sociale lag er nødvendigt for at skabe en bedre verden og et fundamentalt grundlag for økonomisk vækst i udviklingslande.

Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud for dig?

Det er grundet mine meget forskelligartede opgaver meget varieret. Jeg har et job, hvor min hverdag sker forskellig ud - ofte fra dag til dag. Men den vil typisk være præget af vejjuridiske problemstillinger, der skal løses for en kunde (primært kommuner) evt. kombineret med opgaver relateret til FN’s Verdensmål.

I perioder er der en klar overvægt af den ene opgaverype. Dette er især tilfældet i de perioder, hvor jeg deltager i internationale konferencer og derfor har et ekstra stort fokus på vores (LE34s) internationale aktiviteter og bidrag.

Hvorfor skal man vælge landinspektør-uddannelsen?

Jeg er særligt begejstret for den alsidighed, landinspektøruddannelsen bibringer. Jeg har indtil nu arbejdet med opgaver inden for alt fra opmåling til jura samt sikring af ejendomsrettigheder i udviklingslande for FN.

Uddannelsen har givet mig en solid ballast, der har gjort mig tryg i de opgaver, jeg har stået - og stadig står - over for. Det synes jeg, vidner om en enorm alsidighed, der gør det muligt at vælge lige præcis den eller de dele af faget, der interesserer én. Det har i hvert fald muliggjort, at jeg har en meget varieret arbejdsdag, hvilket passer perfekt til mine interesser.

Job- og karrieremuligheder