Forskning
Samarbejde

Landinspektørvidenskab

Grøn energi og udvikling af landsbyer

Grøn energi og udvikling af landsbyer

Emilie er uddannet landinspektør og arbejder nu hos Urland med bl.a. grøn energi og udvikling af Danmarks landsbyer.

Grøn energi og udvikling af landsbyer

”Jeg fik job, før jeg var færdig med min uddannelse. Jeg var i praktik hos Urland som en del af kandidaten, blev efterfølgende ansat som studentermedhjælper, og i dag er jeg fuldtidsansat samme sted.

Jeg får lov at være med i mange forskellige projekter, hvilket giver mig en meget varieret hverdag. Jeg arbejder fx med udvikling af byer og vedvarende energi. Jeg er med, når vi planlægger store anlæg til eksempelvis vindmøller og solceller, som skal bære os mod en grønnere fremtid i samfundet.

Jeg arbejder også med udvikling af Danmarks små landsbyer. Det er virkelig noget, jeg brænder for. Mennesker flytter mellem land og by, og hvad betyder dette for udviklingen i de små landsbyer? Det arbejder vi for at forstå og kortlægge. I den forbindelse har jeg med mit arbejde rejst rundt i hele Danmark og talt med både borgere og beslutningstagere.

Her i Urland arbejder jeg tæt sammen med mine kolleger, som har en række forskellige baggrunde, hvilket skaber stor tværfaglighed. Jeg har rig mulighed for selv at præge mit arbejdsliv og påtage mig ansvar. Det værdsætter jeg.

Uddannelsen til Landinspektør

Mine mange forskellige opgaver kalder på en række færdigheder, som jeg har med mig fra uddannelsen. Som landinspektør er man en slags ’specialiseret generalist’, forstået på den måde, at vi arbejder med et snævert fagområde, som vi til gengæld har en bred indsigt i.

"Jeg fik job, før jeg var færdig med min uddannelse."

Et vigtigt arbejdsredskab for os er bl.a. GIS. GIS er et geografisk informationssystem, som vi bruger til at modellere og analysere geografisk information. Det lærte vi på studiet, og det har fortsat været vigtigt i mit nuværende arbejdsliv.

Man skal vælge Landinspektør-uddannelsen, hvis man er interesseret i at forstå sine omgivelser dybere og gerne vil være med til at præge og forme dem. Uddannelsen giver en stærk forståelse af de processer, der foregår, når vores samfund formes. Og så er det nemt at få job efter uddannelsen.”

Job- og karrieremuligheder