Forskning
Samarbejde

Landinspektørvidenskab

Fik job inden afslutning af speciale

Fik job inden afslutning af speciale

Jens er landinspektør hos COWI. Han fik job, før han var færdig med sit speciale.

”Jeg kan lide at løse konkrete udfordringer”

"Jeg hedder Jens og er landinspektør hos COWI. Jeg blev færdiguddannet i 2018.

Siden jeg startede som landinspektør i COWI er jeg blevet en del af flere stærke projektteams. På den måde er jeg med til at sikre, at store infrastruktur-projekter kan realiseres. Jeg har bl.a. arbejdet med elektrificering af jernbanenettet, en ny omfartsvej i Nordsjælland og været en central ressource i opstarten af en helt ny landinspektørafdeling op i Oslo, Norge.

"Jeg arbejder både på kontor og ’i marken’"

Jeg arbejder både på kontor og ’i marken’. Jeg er ofte ude at tale med kunder og lodsejere og har regelmæssigt kontakt til både projektgruppe, lodsejere, bygherre osv. Det giver god variation i hverdagen, og jeg synes det er dejligt at jeg i høj grad har mulighed for selv at forme min hverdag.

Jeg kan godt lide at løse konkrete udfordringer. En del af mit arbejde består af at forudsige problemer for at kunne forebygge dem. Det kan f.eks. handle om at tilpasse linjeføringen af et nyt forsyningsanlæg eller et arbejdsområde, så man generer ejeren af den berørte ejendom mindst muligt eller imødekommer behov, som ingen egentlig havde tænkt på før. Her er det vigtigt, at alle de involverede parter føler sig hørt og ved, hvem de skal gå til, når de bliver utrygge eller har spørgsmål og forslag.

"Som landinspektør får man hurtigt meget ansvar, hvis man ønsker det"

Som landinspektør får man hurtigt meget ansvar, hvis man ønsker det. Det er fedt at være en del af en større virksomhed hvor der altid er nogen at sparre med, uanset hvad man bliver kastet ud i. De internationale muligheder, som titlen giver, er jeg også vild med. Jeg har boet i en periode i Oslo, da jeg var med til at starte vores norske afdeling op. Det var noget jeg selv opsøgte, da det var et projekt, jeg gerne ville være en del af. På den måde har jeg selv haft stor indflydelse på min karrierestart.

Landinspektørvidenskab er en praktisk uddannelse, som er med til at gøre ejendomsjura spændende. En god bonus er, at vi nærmest har jobgaranti, da ledigheden er ekstremt lav – og det giver nogle fede karrieremuligheder."

 

Job- og karrieremuligheder