Forskning
Samarbejde

Landinspektørvidenskab

Drømmejobbet der kombinerer udendørs- og indendørsarbejdet

Drømmejobbet der kombinerer udendørs- og indendørsarbejdet

Malte er Landinspektør hos Tvilum Landinspektørfirma A/S. Han begyndte at læse Landinspektørvidenskab på grund af ideen om, at det kunne være fantastisk, hvis drømmejobbet kunne kombinere udendørs- og indendørsarbejde. Under sin studietid blev han særligt interesseret i Laserscanning og automatisering af processer, hvilket er blevet en del af hans arbejde i dag.

hvorfor valgte du at læse Surveying, Planning and Land Management med speciale i Surveying & Mapping? 

”Jeg startede på landinspektørstudiet, fordi jeg følte mig drevet af tanken om, at man kom ud og bevæge sig lidt udenfor, imens man stadig havde den teoretiske baggrund og fik lov til at sidde på kontoret. Under min tid på uddannelsen blev jeg bidt af alt det med Laserscanning og alt det tekniske i, hvordan man kan automatisere processer, som hidtil har været gjort manuelt. Det var fantastisk, hvordan vi kunne indsamle rigtig meget data på kort tid, og hele nørdaspektet i at der faktisk er meget få mennesker i landet, der har den faglige kunnen til at trylle et egentligt resultat ud af denne data.” 

Fakta om Malte:

bachelor i Landinspektørvidenskab på AAU
kandidat i Surveying, planning and land management med specialisering i surveying & Mapping på AAU 
praktikophold hos Rambøll Oil & Gas i Esbjerg
Nu ansat som Landinspektør hos Tvilum Landinspektørfirma A/S

Hvordan oplevede du din studietid? 

”Jeg oplevede, at der på landinspektørstudiet er et stærkt sammenhold, og jeg var helt klart glad for min studietid. Jeg kunne måske godt tænke mig, at vi havde mænget os med flere tværfaglige uddannelser. Vi var et meget lille studie, og det kunne være svært til tider at samle nok mennesker til vores aktiviteter udenfor studiet.” 

Hvad beskæftiger du dig med i dag? 

”Efter jeg fik min kandidat, rejste jeg til Norge i en fast stilling, hvor jeg primært beskæftige mig med et tunnelprojekt/motorvejsprojekt i udkanten af Oslo. Her har jeg været med helt i front, når det skulle bestemmes, hvor dynamitten i fjeldet skulle placeres. Samtidig har jeg fået lov til at tjekke, om alt det omkringliggende ikke var ved at styrte sammen efter springningen. Jeg har også beregnet, hvor meget masse, der var blevet fjernet. Da jeg gerne ville tilbage til Danmark, fik jeg hurtigt et job hos Tvilum Landinspektørfirma i København, som jeg stadig har den dag i dag. Nu beskæftiger jeg mig primært med Laserscanning, analyse af denne data og opbygning af 2D samt 3D modeller."

Messedeltagelse med Tvilum Landinspektørfirma A/S

Hvordan kan du bruge de kompetencer, du har lært igennem det problembaserede projektarbejdet fra Aalborg Universitet i dit nuværende job? 

”Ved problembaseret læring lærer man at løse et problem, hvor man ikke forudindtaget kendte svaret på dette. Igennem mit studie blev jeg tvunget til at tænke løsningsorienteret og tage hånd om problemer. Det er helt klart noget, jeg har taget i brug efterfølgende.”

Fra en almindelig arbejdsdag

Fra en almindelig arbejdsdag

Hvorfor skal man læse Landinspektørvidenskab? 

”Fordi man interesserer sig for det, og det driver en. Jeg ved, at uddannelsen fokuserer meget på løn og lav arbejdsløshed, når de skal synliggøre uddannelsen, men selvfølgelig er det lysten for faget, der skal drive værket.”

Job- og karrieremuligheder