Forskning
Samarbejde

Landinspektørvidenskab

Job & karriere

Job & karriere

International profil, lav arbejdsløshed og høj løn

Som landinspektør fra Aalborg Universitet får du et væld af spændende karrieremuligheder i Danmark eller i udlandet – typisk som ansat i et større ingeniør- eller rådgivningsfirma. Uanset hvilken specialisering, du vælger, kan du bruges i mange forskellige brancher.

Ledigheden blandt landinspektører er lav; kun 1% ifølge Den Danske Landinspektørforening. Derudover kan du se frem til en høj løn, da landinspektører generelt er en efterspurgt faggruppe.

Fælles for alle brancher er, at landinspektørens arbejde ofte er en kombination af at arbejde ude og inde. Landinspektører arbejder nemlig tæt sammen med advokater, arkitekter, rådgivende ingeniører og entreprenører.

"En uddannelse skal føre dig til noget. Et job med arbejdsløshed på kun 1 %. Vær med til at forme fremtidens Danmark. Vi har brug for dig."

Den Danske Landinspektørforening

En bred vifte af jobmuligheder

Landinspektørerne arbejder nogenlunde ligeligt fordelt inden for private ingeniør- og rådgivningsfirmaer, private landinspektørvirksomheder og offentlige forvaltninger og forsyningsvirksomheder.

Private ingeniør- og rådgivningsfirmaer

Mange landinspektører arbejder med tekniske og rådgivningsmæssige opgaver i det privat. Det kan være alt fra off shore-opmåling hos Mærsk, til ekspropriation når der eksempelvis skal bygges motorveje eller metro, som ansat i COWI eller andre store virksomheder.

Mød søren, der arbejder med grøn omstilling

 

Mød Kreils, der skaber bæredygtige byer

 

Mød Henrik, som arbejder med ejendomsret

 

Private landinspektørvirksomheder

Den klassisk praktiserende landinspektør eller landmåler beskæftiger sig med ”matrikulært arbejde”, opmåling, kortlægning og rådgivning. Kunderne er både privatpersoner, virksomheder og offentlige myndigheder så som kommuner. Arbejdet kan bestå i, at en husejer, ønsker at vide nøjagtig, hvor hans grund begynder og slutter eller, at der skal laves opmålingsarbejde i forbindelse med bygning af veje og bygninger.

Du har også mulighed for at etablere dig som selvstændig privatpraktiserende landinspektør.

Mød Jesper, som arbejder med opmåling og kortlægning

 

Offentlige forvaltninger og forsyningsvirksomheder

Inden for det offentlige arbejder landinspektører primært med byplanlægning eller areal- og naturressourceforvaltning. 

International anerkendt uddannelse

Landinspektøruddannelsen kvalificerer dig til det globale arbejdsmarked. Det kan være som udsendt af et dansk eller internationalt firma.

Jobmulighederne er mange og spændende. En landinspektør står stærkt i disse opgaver, fordi indsigt i planlægning, jura, kortlægning, informationsteknologi og forvaltning giver kompetence til at arbejde med problemer, hvor forskellige faggrupper skal samarbejde om at løse en konkret opgave.

Besøg Den Danske Landinspektørforenings website og find mere info om jobmuligheder

Karrierevejledning på AAU

AAU Karriere giver sparring på din karriere. Mens du studerer på AAU, kan du deltage i karriere- og jobrelaterede arrangementer og booke karrierevejledningssamtaler til en snak om fx:

  • Ansøgning og cv
  • Praktik- og studiejobsøgning
  • Kompetencer – både de faglige og de mere personlige
  • Gode værktøjer til at finde rundt i dine karrieretanker
  • At få hul på jobsøgningen, inden du bliver færdiguddannet

 

LÆS MERE OM AAU Karriere her

Job- og karrieremuligheder