AAU logo
Uddannelse
Forskning
Samarbejde

Computerteknologi

Job & karriere

Den mest oplagte vej at gå for en bachelor i Computerteknologi er en kandidatuddannelse til civilingeniør.

De fleste nyuddannede civilingeniører, der på bacheloren har læst Computerteknologi, søger ansættelse indenfor udvikling eller forskning i software- eller elektronikvirksomheder. Du har også mulighed for ansættelse i salgsafdelinger, produktionsvirksomheder, rådgivende ingeniørfirmaer eller den offentlige sektor.

Som udviklingsingeniør stilles der store krav til selvstændigt at gennemskue problemstillinger og til kreativitet i problemløsningsfasen. Gennem studiet lærer du at arbejde effektivt i et team. Mange virksomheder indenfor dette felt er organiseret i projektgrupper, og du vil derfor hurtigt kunne falde til og blive produktiv for virksomheden.

De studerende, som har lyst til at stifte egen virksomhed, kan følge iværksætterkurser i slutningen at studiet. Andre, som gerne vil arbejde med forskning på universitetet eller i en stor virksomhed, vælger enten at søge et ph.d.-stipendium for at tage den 3-årige forskeruddannelse eller søger ansættelse som forskningsassistent.

Du kan også søge job i udlandet, hvor der er gode muligheder for ansættelse i private elektronikvirksomheder, softwarehuse, forskningsinstitutioner eller på universiteter. Flere civilingeniører, der har læst Computerteknologi på deres bachelordel, får deres første job i amerikanske virksomheder, eksempelvis i Silicon Valley.

CTO fra GomSpace fortæller om behovet for dygtige ingeniører

 

OBS! Filmen blev lavet, da uddannelsen hed "Internetteknologier og computersystemer"

Karrierevejledning på AAU

AAU Karriere kan vejlede dig om karrieremuligheder og erhvervskontakt under studiet. Få bl.a. vejledning om:

  • Ansøgning og CV
  • Praktik og studiejob
  • Dine personlige kompetencer
  • Arbejdsmarkedet og brancher
  • A-kasser og fagforeninger
     

LÆS MERE OM PÅ AAU Karriere's HJEMMESIDE