AAU logo

Internetteknologier og computersystemer

Job & karriere

Job & karriere

Den mest oplagte vej at gå for en bachelor i Internetteknologier og Computersystemer er en kandidatuddannelse til civilingeniør.

De fleste nyuddannede civilingeniører, der på bacheloren har læst Internetteknologier og computersystemer, søger ansættelse indenfor udvikling eller forskning i software- eller elektronikvirksomheder. Du har også mulighed for ansættelse i salgsafdelinger, produktionsvirksomheder, rådgivende ingeniørfirmaer eller den offentlige sektor.

Som udviklingsingeniør stilles der store krav til selvstændigt at gennemskue problemstillinger og til kreativitet i problemløsningsfasen. Gennem studiet lærer du at arbejde effektivt i et team. Mange virksomheder indenfor dette felt er organiseret i projektgrupper, og du vil derfor hurtigt kunne falde til og blive produktiv for virksomheden.

De studerende, som har lyst til at stifte egen virksomhed, kan følge iværksætterkurser i slutningen at studiet. Andre, som gerne vil arbejde med forskning på universitetet eller i en stor virksomhed, vælger enten at søge et ph.d.-stipendium for at tage den 3-årige forskeruddannelse eller søger ansættelse som forskningsassistent.

Du kan også søge job i udlandet, hvor der er gode muligheder for ansættelse i private elektronikvirksomheder, softwarehuse, forskningsinstitutioner eller på universiteter. Flere civilingeniører fra Internetteknologier og computersystemer får deres første job i amerikanske virksomheder, eksempelvis i Silicon Valley.

CTO fra GomSpace fortæller om behovet for dygtige ingeniører

 

Karrierevejledning på AAU

AAU Karriere kan vejlede dig om karrieremuligheder og erhvervskontakt under studiet. Få bl.a. vejledning om:

  • Ansøgning og CV
  • Praktik og studiejob
  • Dine personlige kompetencer
  • Arbejdsmarkedet og brancher
  • A-kasser og fagforeninger
     

LÆS MERE OM PÅ AAU Karriere's HJEMMESIDE