AAU logo
Uddannelse
Forskning
Samarbejde

Interaktionsdesign

Tidligere studerende Tobias Jørgensen

I grænsefladen mellem mennesker og teknologi

Tobias Jørgensen har læst interaktionsdesign på Aalborg Universitet. Studiet kombinerer viden fra mange forskellige fagområder og klæder ham godt på til et spændende arbejdsliv, siger han.

Tobias Jørgensen på 26 begyndte oprindeligt på uddannelsen softwareingeniør på Aalborg Universitet Han skiftede til interaktionsdesign, fordi uddannelsen er meget bredere og kombinerer alt fra IT og programmering til psykologi og design.

- Det er en af de ting, der gør det rigtig sjovt at læse interaktionsdesign, siger han. Jeg har altid interesseret mig for både det designmæssige og teknologiske aspekt, så kombinationen af de to ting fangede mig. Jeg finder det meget interessant hvordan folk bruger forskellige ting – digitale eller fysiske. Her på studiet kunne jeg fokusere både på mennesker og på den teknologi, der ligger bag. Det handler ikke kun om at skrive kode hele dagen, men også om, hvorfor vi gør de ting, vi gør, siger Tobias Jørgensen.

Tværfaglighed i grupper

Fordi interaktionsdesign indeholder elementer fra både matematiske og humanistiske fag, tiltrækker det en broget flok af studerende, der lærer at dele deres kompetencer med hinanden i de klassiske AAU-discipliner gruppearbejde og problembaseret læring.

- Vi arbejder alle sammen på forskellige måder og tænker på forskellige måder. Det vil sige at når flere forskellige personligheder mødes, kan man få nogle dybere indsigter i de projekter, man laver, forklarer Tobias Jørgensen.

- Noget andet, der gør det fedt at arbejde i grupper, er størrelsen på de projekter vi arbejder med. Hvis man sidder som en enkelt studerende er det i sagens natur begrænset hvor store projekter, du kan kaste dig ud i – i forhold til hvis man er flere. Her har du tid og mulighed for at nå at udvikle noget, der kan bruges, siger Tobias Jørgensen.

I løbet af uddannelsen har han bl.a. lavet et bachelorprojekt med konceptudvikling med Bang & Olufsen, været med til at lave et energispareprojekt, der skulle gøre folk opmærksomme på deres badevandsforbrug og senest udviklet en applikation, der kan oversætte talt dansk til skrevne bogstaver.

Arbejdsmarkedsrettet studieliv

Gruppearbejdet på universitetet er en god forberedelse til arbejdsmarkedet, mener Tobias Jørgensen.

- Det er helt sikkert en fordel med den måde vi arbejder på her. Det er også den måde man kommer til at arbejde i teams på arbejdsmarkedet, siger han.

Tobias arbejder i dag som Interface Consultant hos Netcompany.