Forskning
Samarbejde

Informationsteknologi

Job & karriere

Aalborg Universitets bacheloruddannelse i informationsteknologi er rettet mod ansættelse i it-branchen, hvor alle moderne virksomheder er opmærksomme på samspillet mellem forretning, kommunikation og teknologi.

Udbuddet af højtuddannede inden for it-området følger ikke med efterspørgslen, så dine jobmuligheder som bachelor i it er særdeles gode - især på grund af uddannelsens flerfaglighed, der giver den efterspurgte bredde. Særligt betyder uddannelsens unikke kompetenceprofil, at bachelorer i it vil være meget eftertragtede - ikke alene i it-branchen, men også i andre brancher, eftersom it indgår som centralt strategisk element i stort set alle brancher.

Du kan blandt andet komme til at arbejde med

  • softwareudvikling
  • spilindustri
  • forretningssystemer
  • software til mobiltelefoner
  • udvikling af administrative systemer mm.

... hos små og såvel som større virksomheder.

Din værktøjskasse og unikke kompetencer som informationsteknolog

Uanset hvilken faglig profil du vælger, så får du en bred værktøjskasse at arbejde videre med. Vi lægger vægt på at give dig unikke kompetencer såsom evnen til at arbejde på tværs og i grupper, hvilket er meget efterspurgt i erhvervslivet.

Se hvad forskergrupperne på Institut for Datalogi arbejder med

Database, programmering og webteknologier

Gruppen arbejder dels med webvidenskab og -udvikling, dels med databehandling samt teknikker og redskaber til analyse af data, og med programmeringssprog, -miljøer og -værktøjer. Se video.

Distribuerede, indlejrede og intelligente systemer

Forskningsgruppen arbejder med matematiske modeller, verifikationsværktøjer, valideringsmetoder, probabilistiske grafiske modeller og maskinlæring med fokus på distribuerede, indlejrede og intelligente systemer. Se video.

Human centered computing

Formålet med forskningsgruppen Human-Centered Computing (HCC) er at forske, designe og udvikle interaktive informations- og kommunikationsteknologier til hverdagsbrug og arbejdssammenhænge. Se video.

Karrierevejledning på AAU

AAU Karriere giver sparring på din karriere. Mens du studerer på AAU, kan du deltage i karriere- og jobrelaterede arrangementer og booke karrierevejledningssamtaler til en snak om fx:

  • Ansøgning og cv
  • Praktik- og studiejobsøgning
  • Kompetencer – både de faglige og de mere personlige
  • Gode værktøjer til at finde rundt i dine karrieretanker
  • At få hul på jobsøgningen, inden du bliver færdiguddannet

 

LÆS MERE OM AAU Karriere her