AAU logo
Uddannelse
Forskning
Samarbejde

Informationsteknologi, Bachelor

Informationsteknologi

Informationsteknologi

Er du vild med kommunikation og kunne du tænke dig at være det kommunikative bindeled i organisationer? Drømmer du om at blive kommunikationsspecialist inden for fremtidens sociale netværk eller skabe afløserne til Facebook og Snapchat? Så kan Informationsteknologi på Aalborg Universitet være noget for dig. Her kan du nemlig blive bachelor i it og lære at sætte den nyeste teknologi i spil på fremtidens arbejdsmarked.

ÅBENT HUS 2019

Kom til Åbent Hus 2019 og mød studerende fra Informationsteknologi. Vi står klar til at besvare alle dine spørgsmål fredag den 1. marts på Rendsburggade 14 i Createbygningen ved havnefronten i Aalborg.

"kombinationen mellem det teknologiske og det erhvervsmæssige, som jeg kunne lave på informationsteknologi, var den perfekte kombination"

                                   Diego Andres Flores, studerende

bliv bachelor i it

Uddannelsen klæder dig på til en karriere inden for digital forretningsudvikling, nye medier og softwareudvikling. Du bliver udfordret og får en spændende hverdag i et internationalt miljø – bl.a. ved at kommunikere både mundtligt og skriftligt på engelsk på højt niveau. Med den unikke kombination af teknologi, kommunikation og forretningsudvikling får du tre hovedelementer i din uddannelse.

”Vi lærer at lave analyse,
tegne, designe og programmere software”

                    Rasmus Mathias Jakobsen, studerende

Hvert semester består af kurser og projektarbejde i grupper, og du lærer at arbejde kreativt og løsningsorienteret. Fagene omfatter bl.a. digitale mediers formsprog og æstetik, virksomheden som økonomisk system, brugerinddragelse, system design, databaser, produkt/marked, it-understøttet kommunikation, datamat- og netværksarkitektur og kunstig intelligens.

Som det sidste på bacheloruddannelsen skal du lave et bachelorprojekt inden for et af de 3 overordnede emner; forretning, kommunikation eller teknologi. Under hele forløbet har du mulighed for at arbejde sammen med en eller flere af de mange virksomheder, som viser stor interesse for at arbejde sammen med informationsteknologistuderende om konkrete problemstillinger.

Uddannelsen er et fuldtidsstudium, og studieformen er som på AAU’s andre uddannelser karakteriseret ved problembaseret projektarbejde i grupper. Dette medfører bl.a., at du som studerende skal forvente at arbejde tæt sammen med andre studerende hovedparten af tiden, ligesom det vil være et krav, at du møder frem stort set dagligt og tilbringer det meste af dagen på universitetet.

Besøg os på Facebook og se hvad de studerende laver på uddannelsen. Du kan også læse sjove og spændende historier om alt hvad der rører sig inden for IT.

Der er rift om informationsteknologer

Der er mange spændende jobmuligheder for en bachelor i it. Dertil kommer at du får du en professionel profil, rettet mod både det danske og det internationale arbejdsmarked. Bacheloruddannelsen i it er designet med det specifikke mål for øje at imødekomme samfundets behov for flerfaglige it-bachelorer og kandidatuddannede.

Det er kendetegnende for informationsteknologer, at

 • de kan arbejde med alle typer af udviklingsopgaver og it.
 • kun fantasien sætter grænser for deres kunnen.
 • de kan skabe helhedsorienterede løsninger og arbejde tværfagligt og i teams.

Vidste du at ...

 • mange af vores studerende starter egen virksomhed?
 • 25% af alle nye studerende på AAU har fokus på it og kommunikationsteknologi?
 • it er i alting, og kun fantasien sætter grænser for, hvad du kan bruge den til?
   

LÆS MERE OM FAGLIGT INDHOLD PÅ informationsteknologiSe brochure om uddannelsen i Informationsteknologi (pdf):

SOM STUDERENDE PÅ AAU MØDER DU …

PROBLEMBASERET LÆRING (PBL)

Aalborg Universitet er verdenskendt for sin unikke undervisningsform problembaseret læring (PBL). Arbejdsformen er værdsat og efterspurgt af såvel erhvervslivet som de studerende. I det problemorienterede projektarbejde er du i stor udstrækning selv med til at definere de problemstillinger, du arbejder med inden for de faglige rammer. Læs mere om PBL.

TEAMWORK

De studerende arbejder i forbindelse med projektarbejdet i grupper. Det giver bl.a. mulighed for, gennem samarbejde og arbejdsdeling, at udforske større og mere komplekse problemstillinger, end du ville kunne klare alene. Desuden har gruppearbejdet en social funktion, som gør, at du hurtigt lærer dine medstuderende at kende og har større mulighed for at føle dig hjemme på universitetet. Læs mere om teamwork som arbejdsform.

SAMARBEJDE MED ERHVERVSLIVET

Aalborg Universitet har et tæt samarbejde med erhvervslivet. Det betyder, at du som studerende kommer til at arbejde med virkelige problemstillinger fra virksomheder og organisationer. Dermed får du allerede, mens du studerer, mulighed for at få en erhvervsrettet og praktisk vinkel på dine akademiske kompetencer.

DIN UNDERVISER FORSKER

På Aalborg Universitet drives der forskningsbaseret undervisning. Det betyder, at dine undervisere forsker inden for samme fagområde, som de underviser i. Du får derfor tilgang til den nyeste viden og engagerede undervisere, der brænder for det, de underviser i. Undervisningsmaterialet er derfor ikke kun hentet fra bøger men kan fx også være aktuelle artikler fra tidsskrifter. 

LABORATORIER I VERDENSKLASSE

Laboratorierne på Aalborg Universitet er af højeste standard, og de spiller en vigtig rolle i undervisningen. Du kommer til at arbejde under de bedste laboratorieforhold med adgang til den nyeste teknologi, hvilket er af afgørende betydning for dit udbytte af undervisningen.

STUDIEBYEN AALBORG

Som studieby har Aalborg mange fordele. Byen er Danmarks fjerde største by, og hele 20% af kommunens indbyggere er studerende. Byen har meget at byde på inden for kultur, sport og fritid, men samtidig har den alligevel en overskuelig størrelse og et trygt miljø. Det er nemt at finde en god studiebolig i Aalborg sammenlignet med andre større universitetsbyer. Læs mere om at leve som studerende i Aalborg.
 

søg optagelse på informationsteknologi

Film om at læse på aau

 

Du får viden om

 • Design af IT-systemer
 • Systemudvikling og programmering
 • IT-systemer til kommunikation
 • Forretningsforståelse

Fakta om uddannelsen

By

Adgangskrav

Se Studieordningen

Mød Aalborg Universitet
Kom og mød Aalborg Universitet og oplev livet på AAU på nærmeste hold. Kom og mød aAu