AAU logo

Informatik, Bachelor

Informatik

Informatik

Aalborg Universitets bacheloruddannelse i Informatik giver dig en unik kombination af it, kommunikation og design. Du kommer til at arbejde med udvikling og programmering af it-systemer samt analyse af design og brug af multimedier. Så hvis du fx brænder for at komme med brugervenlige løsninger, der er nemme og logiske at anvende for andre, så skal du have en uddannelse i Informatik på Aalborg Universitet.

Byg bro mellem teknologi og mennesker

På uddannelsen i Informatik skal du lære at arbejde med computeren som teknologi og kommunikationsmiddel. Informatikuddannelsen giver dig en viden, der sikrer dig en vigtig plads som brobygger mellem it-teknologien og de mennesker, der bruger den.

Informatik på Aalborg Universitet er designet i det perfekte miks mellem datalogiske grundprincipper og kommunikation. Du lærer at udvikle og programmere it-systemer professionelt samtidig med, at du analyserer designet og brugen af multimedier, internet og kommunikationsteknologi. Informatik er for dig, der kan lide at tænke nyt og anderledes, har stor indlevelsesevne og kan se andres behov. Du kommer til at arbejde med fremtidens it-udfordringer og får næsen i en masse spændende områder som fx design, æstetik, kulturanalyse, programmering og design af it-systemer.

Besøg os på Facebook og se hvad de studerende laver på uddannelsen. Du kan også læse sjove og spændende historier om alt hvad der rører sig inden for it. 

Jesper fortæller

"Jeg havde ikke et mål i sigte da jeg skulle finde en universitetsuddannelse, men da jeg læste om Informatik på Aalborg universitet, så lød det som det rigtige.  Selvom jeg ikke var 100% sikker på mit valg inden jeg startede, blev jeg det hurtigt

På AAU arbejder vi sammen om vores semesterprojekter i studiegrupper. Og du har mulighed for at finde lige de mennesker på din årgang, som du kan arbejde godt sammen med. Vi løfter hinandens niveau dagligt, så vi får det bedste ud af hinanden. Og jeg er stolt af de projekter vi har lavet sammen. Vi havde et projekt på 4. semester hvor vi havde en frivillig studenterorganisation som samarbejdspartner. De havde brug for en mere effektiv måde at håndtere deres daglige arbejde på, og det var her vi kom ind. Vi analyserede deres situation og fandt en IT-løsning, som de bruger den dag i dag. Men det er kun ét eksempel på hvad vi laver. I vores 5. semester fik vi endnu en gang frie tøjler indenfor et emne, og her designede vi en prototype fra bunden der virker som en GPS. Men i stedet for billede og lyd, virker denne med vibration, som fortæller brugeren skal hen. Det er kun fantasien der sætter grænser for hvad du kan arbejde med på Informatik uddannelsen på AAU.

Informatik er en uddannelse der forbinder det tekniske med det menneskelige. Her lærer man hvordan mennesker og maskiner interagerer med hinanden.

Jeg var ikke sikker på mit valg da jeg startede, men jeg tog springet. Og jeg har aldrig været mere sikker på noget i mit liv." 
 

Der er rift om informatikere

Der er mange spændende jobmuligheder for en informatiker, og du får du en professionel profil, rettet mod både det danske og det internationale arbejdsmarked.

Det er kendetegnende for informatikere, at de:

 • kan arbejde med alle typer software, udviklingsopgaver og it
 • kun fantasien sætter grænser for deres kunnen
 • kan skabe helhedsorienterede løsninger og arbejde tværfagligt og i teams
   

Vidste du at

 • mange af vores studerende starter egen virksomhed?
 • 25% af alle nye studerende på AAU har fokus på it og kommunikationsteknologi?
 • den ingelligente indkøbsvogn er udviklet af studerende på AAU?

Du får viden om

 • Design af IT-systemer
 • Menneskelig kommunikation
 • Menneske-maskine-interaktion
 • Systemudvikling

Fakta om uddannelsen

By

Adgangskrav

Se Studieordningen

Mød AAU
Deltag i arrangementer på Aalborg Universitet for studiesøgende, og oplev studielivet på AAU. mød aalborg universitet