Forskning
Samarbejde

Idræt

Job & karriere

Med en kandidatuddannelse i Idræt får du stærke kompetencer med spændende jobmuligheder i idræts- og sundhedssektorerne. Du kan fx blive konsulent eller projektleder i en virksomhed, en NGO, et idrætsforbund, et kulturprojekt, en kommune eller en anden offentlig institution, der beskæftiger sig med træning, fysisk aktivitet, sundhed og trivsel m.m. Eller du kan undervise på gymnasier, og idrætshøjskoler, idrætsefterskoler etc. Udvikling af træningsmetoder og coaching af idrætsudøvere kan også blive din karrierevej.

"Jeg har altid været interesseret i træningsoptimering, så at arbejde med det på en eller anden måde ville være rigtigt spændende. Undervejs på studiet har jeg også fundet det psykologiske bag sport og idræt rigtig spændende, så det kunne helt klart også være en mulighed. Nu må vi se hvor jeg ender."

Louise Rendbæk Thomsen, studerende på Idræt

Som to-fags-kandidat får mange arbejde på gymnasier eller idrætshøjskoler eller i andre stillinger, hvor man typisk vil skulle undervise i idrætsrelaterede emner.

"I dag er jeg projektleder i DGI Nordjylland – et job, der på mange måder kan beskrives som mit drømmejob. Som projektleder arbejder jeg med stor frihed under ansvar, og jeg får dermed mulighed for at forme og udvikle mine forskellige arbejdsopgaver i en retning, der både giver mening for mig og min arbejdsgiver."

René Melvad Jørgensen, projektleder i DGI Nordjylland

Læs mere om René og andre dimittender her
 

Dimittender fortæller

"Jeg er faktisk uddannet bankrådgiver, men min interesse for idrættens organisering og udvikling, blev ved med at sidde i baghovedet og jeg legede derfor ofte med tanken om, hvordan det ville være at bruge alle sine arbejdstimer på dette. Jeg besluttede derfor, i en alder af 25, at sige mit job op som privatrådgiver i Nykredit, med god løn, gode karrieremuligheder og en egentlig meget spændende arbejdsdag – ja, jeg sagde nærmest mit nuværende liv op.

Da jeg havde bestået min bachelor i Idræt på Aalborg Universitet, besluttede jeg at læse en kandidatretning i Humanistisk-Samfundsvidenskabelig Idrætsvidenskab på Københavns Universitet. Her kunne jeg virkelig få lov til at dyrke mine interesser inden for idrætssociologi, idrætspolitik, idrættens organisering mm.

Her godt 6,5 år senere tænker jeg stadig, at mit karriereskifte var en af de bedste beslutninger i mit liv. Jeg fulgte drømmen, og sidder nu i min drømme stilling som Idrætskonsulent og arbejder med de opgaver jeg kun tidligere havde fantaseret om.

Gode råd ift. karrierevalg: Følg din mavefornemmelse, vær insisterende men ikke kræsen – og husk, at der er aldrig noget, der er for sent!"

Thomas Odgaard Dalgaard
Idrætskonsulent
__________________

"Jeg er ansat i det nye LEGO House, hvor jeg arbejder med leg og læring - min stilling hedder 'Play Agent'. Jeg arbejder med, at skabe og facilitere læring gennem leg hos gæster, firmaer og skoler, der er på besøg i huset.

I mit job skal jeg både være serviceorienteret, kreativ og  initiativrig og indgå som en aktiv del af udviklingen af huset i samarbejde med interne folk i LEGO. Jeg er koordinator på vores skoleprogrammer, medvirker i arbejdet med at kvalitetssikre vores aktiviteter i huset gennem analysearbejde og udvikling af fagligt læringsmateriale til de skoler, der deltager i vores skoleprogrammer"

Anders Wendel-Hansen
Play Agent
LEGO House
 

Jeg har altid brændt for foreningsidræt og breddeidræt, så derfor synes jeg det var en super god idé, at gøre min store interesse til min karriere. Derfor valgte jeg at læse Idræt på Aalborg Universitet.

I løbet af min bacheloruddannelse havde jeg fået stor interesse for samfundsvidenskab og sundhed, så jeg besluttede at tage min kandidatuddannelse i Folkesundhedsvidenskab ved Aalborg Universitet. I mit speciale arbejdede jeg med motivation for fysisk aktivitet hos grønlandske indskolingsbørn rettet mod at forebygge den høje prævalens af overvægt. Her kunne jeg virkelig mærke, at de to uddannelser passede godt sammen og supplerer hinanden rigtig godt.

I min fritid havde jeg et studiejob hos DGI Nordjylland, hvor jeg fungerede som projektkoordinator, uddannelsesansvarlig og kursusholder for idrætsforeninger inden for fodbold. Det har vist sig at have stor betydning for min jobsøgning senere hen, da jeg kom i betragtning til flere jobs på grund af min erfaring.

Efter jeg dimitterede fik jeg en 4 måneders ansættelse hos Center for Sundhedsvidenskabelige Uddannelser på Aarhus Universitet, som efterfulgt blev forlænget med tre år med en mulig Ph.D.  Det er et arbejde og et erhverv, som jeg ikke havde overvejet, da jeg begyndte på universitetet.  

I mit arbejde bruger jeg meget af min teoretiske viden om pædagogik, sociologi og didaktik. Jeg udfører forskning i uddannelse og undervisning, og er med til at udvikle og gennemføre pædagogiske kurser og uddannelsesforløb for undervisere på det sundhedsvidenskabelige fakultetet.

Gode råd ift. karrierevalg: Udvid din horisont og vær nysgerrig ude på arbejdsmarkedet, da dit job venter på dig derude uden du aner det. Tro på dine egne evner.

Jens Laurs Brøndum Kærsgaard
Projektmedarbejder
Center for Sundhedsvidenskabelige Uddannelser
Aarhus Universitet

 

Karrierevejledning på AAU

AAU Karriere giver sparring på din karriere. Mens du studerer på AAU, kan du deltage i karriere- og jobrelaterede arrangementer og booke karrierevejledningssamtaler til en snak om fx:

  • Ansøgning og cv
  • Praktik- og studiejobsøgning
  • Kompetencer – både de faglige og de mere personlige
  • Gode værktøjer til at finde rundt i dine karrieretanker
  • At få hul på jobsøgningen, inden du bliver færdiguddannet

 

LÆS MERE OM AAU Karriere her