Forskning
Samarbejde

Globale Forretningssystemer

Studerende fortæller

Studerende fortæller

Thomas Toft Kristensen, studerende på Globale Forretningssystemer, fortæller om uddannelsen

"da en af mine store interesser er innovation, var uddannelsen et oplagt valg" 

"Jeg startede på Globale Forretningssystemer på Aalborg Universitet. Før dette havde jeg læst 3 år på HTX, og derefter aftjent min værnepligt i Den Kongelige Livgarde. Valget på Aalborg Universitet faldt mig naturligt, da jeg altid har kunnet lide udfordringen i at arbejde i en gruppe og løse forskellige problemstillinger med forskellige mennesker. Min start på universitetet var rigtig spændende. Jeg fik hurtigt en masse nye bekendtskaber, og begyndte hurtigt at bruge tid med folk fra mit studie efter skoletid. Der er rig mulighed for at være social på Aalborg Universitet især på 1. semester, da der her bliver holdt en masse sociale arrangementer, som vil hjælpe de nye studerende til at lære hinanden at kende. Der vil også være mulighed for at slappe af og nyde en kold øl og høre noget godt musik i den populære fredagsbar, hvor rigtig mange mennesker fra universitetet mødes, inden de går på weekend.

Jeg valgte min uddannelse på baggrund af mine interesser, og da en af mine store interesser er innovation, var uddannelsen Globale Forretningssystemer et oplagt valg. Igennem uddannelsen får vi mulighed for at udarbejde løsninger på forskellige problemstillinger, der kan opstå i en virksomhed. Disse løsningerne bliver så udarbejdet i et tæt samarbejde med virksomheden. Dette er en spændende måde at arbejde på, da virksomheden forventer noget af gruppen, og vi skal være i stand til at levere en løsning, som de forhåbentlig kan bruge til at forbedre deres nuværende situation. Uddannelsen går ud på, at man skal lære at forstå en forretningsproces, og hvordan en virksomhed opererer internt såvel som eksternt.

Det første år består af fag som Operation Management, hvor man lærer, hvad en proces er, og hvordan man kan skemalægge de forskellige processer i virksomheden. Ligeledes har man fag, der hjælper til forståelsen af, hvordan en virksomhed opererer i forskellige verdensdele, og hvad der spiller ind, når en virksomhed tager beslutninger. 

Efter de to første semestre har jeg på 3. semester haft fag som Produktionsforberedelse, hvor man ser på, hvad der går forud for en produktion i en virksomhed. Ligeledes havde jeg Virksomhedsøkonomi, hvor vi skulle lære om de økonomiske beslutningsgrundlag i en virksomhed, og hvordan man kunne se, hvordan en virksomhed performede ud fra dens nøgletal. Projektet på 3. semester bestod i, vi skulle lave en LEGO fabrik, som skulle levere mini-figurer til LEGO. Gruppen skulle selv ”lave” fabrikken; købe maskiner, ansætte folk, opstille et budget for virksomheden og til sidst konkludere på, om det ville være en god investering at starte en sådan virksomhed.

Lige nu går jeg selv på 4. semester, hvor vi lærer om en virksomheds driftssystem. Dette indebærer forskellige planlægningsmetoder, som man kan bruge for at få sin virksomhed til at operere mere effektivt. Vi bliver også undervist i forskellige produktionsfilosofier, hvor fokus er på begrebet LEAN, og hvordan dette kan implementeres i forskellige virksomheder. Projektet bliver udarbejdet i samarbejde med en tildelt virksomhed, hvor der vil være mulighed for at analysere deres driftssystem og komme med forbedringsforslag.

Efter jeg har taget min bachelor, regner jeg personligt med at forsætte på kandidatuddannelsen ”Værdikæder og innovationsledelse”. Dette tager 2 år, hvoraf man skal et halvt år i praktik, og hvor man efterfølgende bruger et halvt år på at skrive sin afhandling. Globale Forretningssystemer kan helt klart anbefales, hvis man godt kunne tænke sig at arbejde sammen med forskellige virksomheder og prøve at komme med forbedringsforslag. Der er mange forskellige fag på uddannelsen, som sikrer, at man vil kunne bestride mange forskellige stillinger indenfor både produktion, marketing og ledelse osv.

Jeg har indtil nu nydt at være på Aalborg Universitet, og jeg nyder godt af de mange sociale arrangementer, ligeledes har jeg fået mange nye bekendtskaber, og har fået en masse gode oplevelser. Aalborg Universitet kan helt klart anbefales, hvis man godt kan lide at arbejde i grupper og være social med andre studerende.”

Thomas Toft Kristensen, studerende på Globale Forretningssystemer.