Uddannelse
Forskning
Samarbejde

Geografi

Udveksling til Victoria University i Wellington, New Zealand

Udveksling til Victoria University i Wellington, New Zealand

Bodil Porsbøl Jacobsen, Geograf fra Aalborg Universitet: Fordi geografistudiet er så bredt, har man som geografistuderende mulighed for at vælge mellem en bred række af kurser i udlandet, alt efter hvad man ønsker at fordybe sig i. Universiteterne i New Zealand har stor fokus på naturgeografi samt menneskelig udvikling i lande hvor presset på biodiversiteten vokser. De forsker endvidere i klimaændringer og har stor fokus på emnet.

Jeg var udvekslingsstudent på Victoria University i Wellington, New Zealand på mit 9. semester. Jeg læste fire fag; Hydrological Processes and Modelling, Climate Change Issues, Conservation and Development og Human Dimension of Conservation.

NOGET HELT ANDET AT STUDERE I NEW ZEALAND

At være masterstuderende i New Zealand var noget helt andet end hvad jeg var vant til på AAU. Der var ofte både mundtlige og skriftlige opgaver, hvor jeg blandt andet lærte hvordan man stykker videnskabelige artikler sammen. Der var store forventninger til vores engagement i timerne og ofte bestod undervisningen dels af forelæsninger og dels af gruppearbejde og debat mellem studerende. Vi læste kun videnskabelige artikler og forholdte os kritisk til udviklingsteorier, holdninger til klimaforandringerne mm. Jeg fandt studielivet vildt spændende og nød at fordybe mig i studierne sammen med mine studiekammerater.

NATUREN VAR VILDT IMPONERENDE

En mindst lige så spændende del af studieopholdet var muligheden for at opleve New Zealand, både på feltture på universitetet og på mine egne ture rundt i landet som der også var rigelig tid til. Naturen er vildt imponerende, og at kunne bruge et halvt år i sådan et smukt land er en unik oplevelse.

Jeg er i dag planmedarbejder i Teknik og Miljø i Hjørring Kommune hvor jeg administrer planlægning i det åbne land.

Bodil Porsbøl Jacobsen, Geograf fra Aalborg Universitet