Forskning
Samarbejde

Erhvervsøkonomi-jura, HA (jur.)

Job & karriere

Erhvervsjurister fra Aalborg Universitet er velrenommerede for deres målrettede juridiske og økonomiske kompetencer og for deres evne til at samarbejde med andre faggrupper. Kandidaterne er meget eftertragtede i erhvervslivet, og der er gode beskæftigelsesmuligheder. Eksempelvis havde 57 % af kandidaterne job, før de var færdige med deres uddannelse (jvf. Dimittendundersøgelse 2012 – Erhvervsjura).

Som erhvervsjurist får du mulighed for at varetage jobs i mange forskellige brancher. Med stor faglig ballast og med personlige kompetencer så som selvstændighed, fleksibilitet, samarbejdsevne samt evne til at arbejde på tværs af juridiske og økonomiske faggrupper bliver du i stand til at varetage styringen af alle slags virksomheder med afsæt i din juridiske og økonomiske ekspertise.

Du kan ligeledes deltage i virksomhedens styring af forhold mellem virksomheden og dennes omverden for eksempel ved indgåelse af aftaler og forhandlinger med andre virksomheder, organisationer og offentlige myndigheder – også selvom dette sker på tværs af landegrænser.

Den specialviden, du opnår gennem Erhvervsøkonomi-jura, gør dig til en værdifuld medarbejder for virksomheder indenfor handel og produktion, koncerner, banker, forsikringsselskaber, kreditforeninger, revisionsfirmaer, brancheorganisationer, fagforeninger, arbejdsgiverorganisationer.

Også den offentlige sektor, herunder ministerier, styrelser, nævnssekretariater, regioner, kommuner og EU er store aftagere af erhvervsjurister.

Du har også den mulighed at søge ansættelse i et ph.d.-stipendiat og derigennem erhverve ph.d.-grad, hvilket kvalificerer bl.a. til forsknings-, udviklings- og undervisningsopgaver forbundet med videnskabelige stillinger.

Se Dimittendundersøgelsen for Erhvervsjura.

Karrierevejledning på AAU

AAU Karriere giver sparring på din karriere. Mens du studerer på AAU, kan du deltage i karriere- og jobrelaterede arrangementer og booke karrierevejledningssamtaler til en snak om fx:

  • Ansøgning og cv
  • Praktik- og studiejobsøgning
  • Kompetencer – både de faglige og de mere personlige
  • Gode værktøjer til at finde rundt i dine karrieretanker
  • At få hul på jobsøgningen, inden du bliver færdiguddannet

 

LÆS MERE OM AAU Karriere her