Forskning
Samarbejde

Energi

Studerende fortæller

Studerende fortæller

Esben Ravn, studerende på Energi, fortæller om uddannelsen

“...det man arbejder med i fx semesterprojekterne er aktuelt.”

”Jeg valgte at starte på Energi-studiet, fordi jeg altid har været interesseret i at bygge nye ting. Hvis de nye ting så har noget med energi at gøre, så burde man da altid kunne få arbejde.

Jeg synes, at det der er mest spændende ved denne uddannelse er, at det man arbejder med i fx semesterprojekterne er aktuelt. Dette kunne fx være at optimere solceller eller vindmøller.

Når jeg er færdig med min bachelor, så læser jeg videre på kandidaten: Thermal Energy and Process Engineering, som også er på Aalborg Universitet. Ultimativt vil jeg rigtig gerne bruge min uddannelse på Aalborg Universitet til at starte egen virksomhed inden for energisektoren, men det må tiden vise.”

Projektarbejde

”Jeg har arbejdet med mange forskellige problemstillinger i mine projekter. Bla. har jeg arbejdet med magnettog, termoelektrisk generator (en teknologi, som kan omdanne varme til elektricitet, uden det involverer bevægelige dele), CSP (Concentrated solar power, som er en teknologi, hvor spejle reflekterer solens stråler, hvilket kan bruges til at opvarme fx vand) og lige nu (bachelorprojektet) arbejder jeg med at teste en kloakpumpe.

Min projektgruppe og jeg har samarbejdet med en virksomhed, som producerede CSP-paneler. Virksomheden var meget behjælpelig med data omkring deres produkt, som vi så kunne bruge til at udarbejde en model over deres system. At samarbejde med virksomheder er helt klart også noget af det fede ved at læse til Energiingeniør. Man føler, at det man laver, har en betydning, og det kan bruges i den ”virkelige” verden.”

Studieliv

”Jeg er virkelig glad for at være studerende på Aalborg Universitet. Der er et rigtig godt sammenspil studerende imellem og mellem studerende og lektorer.

Jeg bor til leje i Aalborg midtby, hvilket jeg er rigtig glad for. Der er 5 km til campus, hvilket er perfekt cykelafstand. Derudover er man tæt på der, hvor det hele sker – nemlig i midtbyen.

Jeg synes, Aalborg er den perfekte studieby. Det er en storby, med alt hvad det indebærer, men den er heller ikke større, end at man kan cykle rundt til alt i hele byen.”

Esben Ravn, studerende på Energi med specialisering i Termisk Energiteknik