Forskning
Samarbejde

Energi

Studerende fortæller

Studerende fortæller

Harald Heron, studerende på Energi, fortæller om uddannelsen

“Jeg finder det spændende at forsøge at finde løsninger på problemer, hvor man kan sidde og nørde med teorien.”

”Jeg har altid været interesseret i matematik og fysik, og en ingeniøruddannelse virkede som et sted, hvor jeg kunne kombinerer dette og samtidig bidrage til noget, som kom ud i verden. Jeg ville også gerne uddanne mig til noget, som jeg fortsat vil kunne finde spændende, og derfor gik jeg efter en uddannelse, hvor man kan beskæftige sig med en del forskelligt. Samtidig er energi noget, som vi bruger en del af, og som vi fortsat vil benytte, så jeg regnede med, at det ville være en uddannelse, hvor man fortsat kan lære mere og udvikle sig yderligere efter studiet.

Jeg finder det spændende at forsøge at finde løsninger på problemer, hvor man kan sidde og nørde med teorien, og så er det jo spændende at lære noget om ting, man interesserer sig for. Det synes jeg i hvert fald.

Som færdiguddannet drømmer jeg om at blive ansat i en rådgivende ingeniørvirksomhed som fx Cowi eller Niras, hvor jeg kan arbejde med forskellige ting inden for mit felt.

I mine projekter har jeg arbejdet med at opbygge en klasse D forstærker til lydafspilning. Jeg har også undersøgt ventiler, som er dårligt indstillet, hvilket kan medføre betydelige energispild, når en fluid skal pumpes igennem systemet.

På tredje semester var jeg med til at udvikle en parametrisk model over et flerstrenget flowsystem for at bestemme de optimale ventilindstillinger i forhold til en pumpes effektforbrug, eksempelvis til gulvvarmesystemer.

Team Aalborg Energi er med i Shell Eco-marathon, hvor jeg har taget del i at bygge et nyt fartøj (Cimbrer II), hvor en ny blæserregulering var ønsket for at forsyne en brændselscelle med den fornødne oxygen og samtidig holde den ved en ønsket temperatur.”


Harald Heron, studerende på Energi