AAU logo
Uddannelse
Forskning
Samarbejde

Elektronik og it

Kandidatmuligheder

Som bachelor i Elektronik og it fra Aalborg Universitet får du adgang til en række civilingeniøruddannelser. Hvor (København) angives, betyder det, at uddannelsen læses på Aalborg Universitets afdeling i København.

CYBER SECURITY (KØBENHAVN)
Cybertruslen mod danske virksomheder og offentlige institutioner har aldrig været større og der er et stigende behov for ekspertise inden for området. Med en kandidatuddannelse i Cyber Security lærer du om netværkssikkerhed, software og privacy, så virksomheder og offentlige institutioner kan modstå fremtidige angreb.

COMMUNICATION TECHNOLOGY
Aalborg Universitets nye kandidatuddannelse i Communication Technology er en kombination af uddannelserne i hhv. Networks and Distributed Systems samt Wireless Communication Systems. Den nye, sammenlagte uddannelse har to specialiseringer:

  • Radio Communication (RC)
  • Networks and Distributed Systems (NDS)

Signal Processing and Acoustics 

Uddannelsen består af to specialiseringer; Signal processing and computing samt Acoustics and Audio Technology. På Signal Processing and Computing lærer du om teorier, metoder og algoritmer til avanceret signalbehandling, der anvendes indenfor forskellige områder som eksempelvis trådløs kommunikation, talegenkendelse, høreapparater, positionsbestemmelse, audio og video samt til instrumenter indenfor sundhedsvæsnet. På Acoustics and Audio Technology fokuseres på alle aspekter af genereringen, transmissionen og udbredelsen af lyd samt de mulige påvirkninger på mennesker, inklusive hvordan lyd opfattes.

Control and Automation 

Interesserer du dig for vindmøller og robotter, skal du vælge en kandidat i regulering og automation. Uddannelsen giver dig kompetencer til at få et system til at reagere optimalt og samtidig sikre, at systemet forbliver stabilt. Du kommer også til at arbejde med fx elektriske kredsløb, dynamiske systemer, reguleringsteknikker, matematik, netværk og design af styresystemer.

Vision, Graphics and Interactive Systems 

Er du interesseret i teknologier, hvor computeren "ser" og genkender fx ansigter, og hvordan virtuelle objekter kan indsættes i billeder og video (augmented reality)? Så er civilingeniøruddannelsen i Vision, Graphics and Interactive Systems (VGIS) noget for dig. Det her er overbygningen for dig, som gerne vil arbejde med brugergrænseflader med grafik, lyd og tale.

Innovative Communication Technology and Entrepreneurship (København)

Vil du gerne komme bag kulissen på Facebook, Youtube eller andre sociale netværk? På uddannelsen lærer du om de nye teknologier, deres potentiale og deres anvendelse. Du kommer desuden til at arbejde med mobil- og internetkommunikation, avancerede E-services samt brugerbehov. Uddannelsen tager dig 'bag scenen', hvor du lærer om hvordan nye teknologier kan hjælpe os med at identificere brugerbehov og nye forretningsmuligheder.

Lighting Design (København)

Lighting Design er en tværfaglig og international kandidatuddannelse, som bygger på en særlig dansk og nordisk tradition for lysopfattelse. En tradition, hvor lysets og materialernes tekniske egenskaber sættes i spil for at skabe velvære og æstetik. På uddannelsen skal du bl.a. arbejde med samspillet mellem lysets fysiske grundelementer, lysteknologier, digitale medier, kontekst, menneskelige faktorer og designmetoder.

Sound and Music Computing (København)

Danmark eksporterer årligt for over 2 mia. euro inden for lyd- og musikbranchen, fx høreapparater, multimedieproduktion, musikudstyr, kommunikationsteknologi, hi-fi-udstyr, spiludvikling og måleudstyr mm. Du bliver uddannet til at løse opgaver, der både kræver dyb teknisk indsigt samt viden om de kreative aspekter og brugerne. Netop denne kombination gør uddannelsen unik i Danmark.

Særlige studieforløb under bacheloruddannelsen

Er du elitesportsudøver? – og vil du samtidig gerne uddanne dig?
Nordjysk elitesport er et tilbud til dig, som er elitesportsudøver, og som har et ønske om at tage en uddannelse samtidig med at du udøver din sport på højt niveau. Se Nordjysk elitesport for mere information.

Hvad er en kandidatuddannelse?

Hvad er en kandidatuddannelse?

En kandidatuddannelse er en toårig overbygning på en bacheloruddannelse, som du afslutter med et speciale. Efter bestået eksamen får du en kandidatgrad.

Optagelseskravet til en kandidatuddannelse er en færdiggjort bacheloruddannelse fra AAU eller et andet universitet. Til enkelte kandidatuddannelser har også bestemte professionsbachelorer adgang.
 

Se AAU's kandidatuddannelser