AAU logo
Uddannelse
Forskning
Samarbejde

Elektronik og it

Kandidatmuligheder

Som bachelor i Elektronik og it fra Aalborg Universitet får du adgang til en række civilingeniøruddannelser. Hvor (København) angives, betyder det, at uddannelsen læses på Aalborg Universitets afdeling i København.

Signal Processing and Acoustics 

Uddannelsen består af to specialiseringer; Signal processing and computing samt Acoustics and Audio Technology. På Signal Processing and Computing lærer du om teorier, metoder og algoritmer til avanceret signalbehandling, der anvendes indenfor forskellige områder som eksempelvis trådløs kommunikation, talegenkendelse, høreapparater, positionsbestemmelse, audio og video samt til instrumenter indenfor sundhedsvæsnet. På Acoustics and Audio Technology fokuseres på alle aspekter af genereringen, transmissionen og udbredelsen af lyd samt de mulige påvirkninger på mennesker, inklusive hvordan lyd opfattes.

Wireless Communication Systems 

 uddannelsen i Wireless Communication Systems kommer du til at arbejde med store og små trådløse kommunikationsløsninger, det vil sige alt fra desktop/gadget-forbindelser, industriel maskinstyring, trafikstyring, til data- og videotrafik i cellulære netværk. Uddannelsen handler desuden om trådløse løsninger, der involverer miniature terminaler som eksempelvis Bluetooth, ZigBee, RFID, eller programmering af smartphoneløsninger som for eksempel videotransmission mellem brugere.

Networks and Distributed Systems 

Du kommer bl.a. til at arbejde med fremtidens bredbåndsnetværk, design af sikkerhedssystemer og hvordan får brugerne den bedste service ved netværk og distribuerede systemer. Som specialist i netværk og distribuerede systemer er der brug for dine kompetencer rigtig mange steder, blandt andet i forhold til de systemer som vi omgiver os med i hverdagen – det er små som store systemer, hvor computere indgår i en sammenhæng med omverdenen og andre computere. 

Control and Automation 

Interesserer du dig for vindmøller og robotter, skal du vælge en kandidat i regulering og automation. Uddannelsen giver dig kompetencer til at få et system til at reagere optimalt og samtidig sikre, at systemet forbliver stabilt. Du kommer også til at arbejde med fx elektriske kredsløb, dynamiske systemer, reguleringsteknikker, matematik, netværk og design af styresystemer.

Vision, Graphics and Interactive Systems 

Er du interesseret i teknologier, hvor computeren "ser" og genkender fx ansigter, og hvordan virtuelle objekter kan indsættes i billeder og video (augmented reality)? Så er civilingeniøruddannelsen i Vision, Graphics and Interactive Systems (VGIS) noget for dig. Det her er overbygningen for dig, som gerne vil arbejde med brugergrænseflader med grafik, lyd og tale.

Innovative Communication Technology and Entrepreneurship (København)

Vil du gerne komme bag kulissen på Facebook, Youtube eller andre sociale netværk? På uddannelsen lærer du om de nye teknologier, deres potentiale og deres anvendelse. Du kommer desuden til at arbejde med mobil- og internetkommunikation, avancerede E-services samt brugerbehov. Uddannelsen tager dig 'bag scenen', hvor du lærer om hvordan nye teknologier kan hjælpe os med at identificere brugerbehov og nye forretningsmuligheder.

Lighting Design (København)

Lighting Design er en tværfaglig og international kandidatuddannelse, som bygger på en særlig dansk og nordisk tradition for lysopfattelse. En tradition, hvor lysets og materialernes tekniske egenskaber sættes i spil for at skabe velvære og æstetik. På uddannelsen skal du bl.a. arbejde med samspillet mellem lysets fysiske grundelementer, lysteknologier, digitale medier, kontekst, menneskelige faktorer og designmetoder.

Sound and Music Computing (København)

Danmark eksporterer årligt for over 2 mia. euro inden for lyd- og musikbranchen, fx høreapparater, multimedieproduktion, musikudstyr, kommunikationsteknologi, hi-fi-udstyr, spiludvikling og måleudstyr mm. Du bliver uddannet til at løse opgaver, der både kræver dyb teknisk indsigt samt viden om de kreative aspekter og brugerne. Netop denne kombination gør uddannelsen unik i Danmark.

Særlige studieforløb under bacheloruddannelsen

Er du elitesportsudøver? – og vil du samtidig gerne uddanne dig?
Nordjysk elitesport er et tilbud til dig, som er elitesportsudøver, og som har et ønske om at tage en uddannelse samtidig med at du udøver din sport på højt niveau. Se Nordjysk elitesport for mere information.

Hvad er en kandidatuddannelse?

Hvad er en kandidatuddannelse?

En kandidatuddannelse er en toårig overbygning på en bacheloruddannelse, som du afslutter med et speciale. Efter bestået eksamen får du en kandidatgrad.

Optagelseskravet til en kandidatuddannelse er en færdiggjort bacheloruddannelse fra AAU eller et andet universitet. Til enkelte kandidatuddannelser har også bestemte professionsbachelorer adgang.
 

Se AAU's kandidatuddannelser