AAU logo
Uddannelse
Forskning
Samarbejde

Elektronik og it, Bachelor

Kristina læser til elektronikingeniør

Elektronik og it

Hvis du gerne vil være elektronikingeniør, skal du vælge Aalborg Universitet.

Find os på Facebook
Vi deler vores projekter, erfaringer, tanker og følelser om studiet - få et kig ind bag kulisserne og hør om alt fra laboratoriearbejde og forsøg til eksamensforberedelse og fritid. 


søg om optagelse på elektronik og it - optagelse.dk

kristina afslører høreskader

 

Med Elektronik og IT får du en ingeniøruddannelse på højeste internationale niveau inden for et felt, hvor der er stor mangel på kvalificeret arbejdskraft. Aalborg Universitet er førende på IT- og ingeniørområdet, og vores kandidater er blandt de mest eftertragtede, nationalt såvel som internationalt, bl.a. fordi vores studerende igennem deres studie samarbejder med erhvervslivet og løser problemer fra den virkelige verden. 

Når du er færdig med at læse, har du derfor særdeles gode jobmuligheder.

INGENIØRER KAN ARBEJDE BÅDE I LABORATORIET,
PÅ KONTORET OG I FELTEN

De fleste oplever en kombination af enten to eller alle tre ting, men du bestemmer selv hvilken slags ingeniør, du har mest lyst til at være.

Du skal læse til elektronikingeniør på Aalborg Universitet, hvis du interesserer dig for

 • elektronik og software, og finder gerne vil arbejde med systemer, der indeholder begge dele
 • matematik og kan lide at bruge det som et værktøj til at løse ingeniørmæssige problemer
 • selvstyrende robotter, droner og satellitter og kommunikationen mellem disse
 • kommunikationssystemer og gerne vil arbejde med fremtidens mobiltelefoner, IoT-systemer og -netværk, hi-tech chipteknologi samt avancerede antennesystemer
 • avancerede højtalere og lyd- og signalbehandling 
 • ultra-pålidelig og sikker kommunikation

Vigtigst af alt skal du læse Elektronik og IT på Aalborg Universitet, hvis du vil være sikker på at få et spændende og godt job efter endt uddannelse.

Andrea vil være opfinder

 

”elektronik og it handler om at tænke kreativt og tænke ud af boksen”

                                           Cathrine, bachelor i elektronik og it
 

På Elektronik og IT lærer du at analysere samfundsmæssige problemstillinger og udvikle relevante avancerede elektroniske systemer som løsninger hertil. Du kan bl.a. komme til at arbejde med pålidelig kommunikation mellem biler, rumfartsteknologi, audiosystemer, kontrolsystemer til vindmøller, energibesparende regulering, trådløse netværksteknologier og meget mere. Du lærer, hvordan sådanne systemer analyseres og ikke mindst hvordan de designes, implementeres og testes.

Uddannelsen starter med en introduktion til AAU’s læringsmodel ”Problembaseret læring”. Du vil få en række grundlæggende kurser inden for anvendt matematik, elektrisk fysik, programmering, elektriske kredsløb, hardware- og softwareudvikling, indlejret software, signalbehandling mm. På hvert semester skal du lave et projekt sammen med en gruppe af medstuderende, hvor I løser en større opgave, oftest i samarbejde med en virksomhed. Til sidst i uddannelsen vælger du en specialisering inden for et af fire emner, som danner basis for dit bachelorprojekt.


BLIV CIVILINGENIØR

Elektronik og IT er et fuldtidsstudium, som kræver en stor arbejdsindsats af dig som studerende. Til gengæld får du undervisning i topklasse af både danske og internationale undervisere, der alle forsker i det, de underviser dig i. Du vil ende med at have en stærk ingeniørmæssig basis – og du vil med sikkerhed blive en eftertragtet civilingeniør. 

 

LÆS MERE OM FAGLIGT INDHOLD PÅ elektronik og it

Se brochure om uddannelsen i Elektronik og IT (pdf):

Brochure om uddannelsen i Elektronik og IT

 

er dit matematikniveau tilstrækkeligt?

Læs om kravene til dit matematikniveau og behovet for at genopfriske matematikken inden studiestart.


DE STUDERENDE UDVIKLER sATELLITTER
TIL sØFARTSSTYRELSEN

På Elektronik og it får du muligheden for at være en del af det holdet. Læs mere på space.aau.dk.

 

SOM STUDERENDE PÅ AAU MØDER DU …

PROBLEMBASERET LÆRING (PBL)

Aalborg Universitet er verdenskendt for sin unikke undervisningsform problembaseret læring (PBL). Arbejdsformen er værdsat og efterspurgt af såvel erhvervslivet som de studerende. I det problemorienterede projektarbejde er du i stor udstrækning selv med til at definere de problemstillinger, du arbejder med inden for de faglige rammer. Læs mere om PBL.

TEAMWORK

De studerende arbejder i forbindelse med projektarbejdet i grupper. Det giver bl.a. mulighed for, gennem samarbejde og arbejdsdeling, at udforske større og mere komplekse problemstillinger, end du ville kunne klare alene. Desuden har gruppearbejdet en social funktion, som gør, at du hurtigt lærer dine medstuderende at kende og har større mulighed for at føle dig hjemme på universitetet. Læs mere om teamwork som arbejdsform.

SAMARBEJDE MED ERHVERVSLIVET

Aalborg Universitet har et tæt samarbejde med erhvervslivet. Det betyder, at du som studerende kommer til at arbejde med virkelige problemstillinger fra virksomheder og organisationer. Dermed får du allerede, mens du studerer, mulighed for at få en erhvervsrettet og praktisk vinkel på dine akademiske kompetencer.

DIN UNDERVISER FORSKER

På Aalborg Universitet drives der forskningsbaseret undervisning. Det betyder, at dine undervisere forsker inden for samme fagområde, som de underviser i. Du får derfor tilgang til den nyeste viden og engagerede undervisere, der brænder for det, de underviser i. Undervisningsmaterialet er derfor ikke kun hentet fra bøger men kan fx også være aktuelle artikler fra tidsskrifter. 

LABORATORIER I VERDENSKLASSE

Laboratorierne på Aalborg Universitet er af højeste standard, og de spiller en vigtig rolle i undervisningen. Du kommer til at arbejde under de bedste laboratorieforhold med adgang til den nyeste teknologi, hvilket er af afgørende betydning for dit udbytte af undervisningen.

STUDIEBYEN AALBORG

Som studieby har Aalborg mange fordele. Byen er Danmarks fjerde største by, og hele 20% af kommunens indbyggere er studerende. Byen har meget at byde på inden for kultur, sport og fritid, men samtidig har den alligevel en overskuelig størrelse og et trygt miljø. Det er nemt at finde en god studiebolig i Aalborg sammenlignet med andre større universitetsbyer. Læs mere om at leve som studerende i Aalborg.

 

søg om optagelse på elektronik og it - optagelse.dk

film om at læse på aau

 

Partner i Engineer the Future

 

En af de bedste ingeniøruddannelser i verdenAAU bedst i Europa på ingeniørvidenskab

Tager du en ingeniøruddannelse på Aalborg Universitet, kommer du til at gå på en af de bedste af slagsen. Vores ingeniøruddannelser blev i 2018 kåret som de fjerdebedste i verden af 178 eksperter adspurgt af Massachusetts Institute of Technology (MIT). I samme omgang blev AAU udnævnt som det bedste ingeniøruniversitet i Europa for anden gang på et halvt år.

 

 

 

 

Du får viden om

 • Kommunikationsteknologi
 • Programmering
 • Regulering
 • Signalbehandling
 • Matematik

Fakta om uddannelsen

By

Adgangskrav

Se Studieordningen

Mød AAU
Kom og mød Aalborg Universitet. Mød Aalborg Universitet