AAU logo
Forskning
Samarbejde

Elektronik og it, Bachelor

Elektronik og it

Elektronik og it

Hvis du gerne vil være elektronikingeniør, skal du vælge Aalborg Universitet.

Andrea vil være opfinder

Hør elektronikstuderende Andrea fortælle om sin passion for at automatisere trafikken, så vi alle sammen kan færdes mere sikkert.

 

Thomas har opfundet smartgurlz

Hør Thomas fortælle om sin uddannelse til elektronikingeniør på Aalborg Universitet og hans opfindelse SmartGurlz, som er blevet et hit blandt piger verden over.


Med Elektronik og IT får du en ingeniøruddannelse på højeste internationale niveau inden for et felt, hvor der er mangel på kvalificeret arbejdskraft. Aalborg Universitet er førende på IT- og ingeniørområdet i Danmark fordi vores studerende samarbejder med erhvervslivet og løser problemer fra den virkelige verden.

Når du er færdig med at læse, har du derfor særdeles gode jobmuligheder i fx rådgivende ingeniørvirksomheder, energivirksomheder, hospitaler, teleselskaber, radio-/tv-stationer, luftfart, trafikselskaber, uddannelses- og forskningsinstitutioner, forsvaret og mange andre spændende steder.

INGENIØRER KAN ARBEJDE BÅDE I LABORATORIET, PÅ KONTORET OG I FELTEN.

De fleste oplever en kombination af enten to eller alle tre ting, men du bestemmer selv hvilken slags ingeniør, du har mest lyst til at være.

Du skal læse til elektronikingeniør på Aalborg Universitet, hvis du

  • er god til matematik og kan lide at bruge det til at løse problemer
  • interesserer dig for fx selvstyrende robotter og satellitter og droner
  • fx gerne vil arbejde med fremtidens mobiltelefoner og GPS, avancerede højttalere eller hi-tech chipteknologi
  • vil være sikker på at få et spændende og godt job efter endt uddannelse

”elektronik og it handler om at tænke kreativt og tænke ud af boksen”

                                Cathrine, bachelor i elektronik og it
 

På Elektronik og IT lærer du at analysere og udvikle avancerede elektroniske systemer som fx pålidelig kommunikation mellem biler, rumfartsteknologi, kontrolsystemer til vindmøller, energibesparende regulering, trådløse netværksteknologier og meget mere. Uddannelsen starter med en introduktion til AAU’s læringsmodel ”Problembaseret læring”. Du vil få en række grundlæggende kurser inden for matematik, elektrisk fysik, programmering, elektriske kredsløb, hardware- og softwareudvikling, indlejret software, signalbehandling mm. På hvert semester skal du lave et projekt sammen med en gruppe af medstuderende, hvor I løser en større opgave, oftest i samarbejde med en virksomhed. Til sidst i uddannelsen vælger du en specialisering inden for et af fire emner, som danner basis for dit bachelorprojekt.

Specialiseringerne er:

INDLEJRET REALTIDS SIGNALBEHANDLING

Her kan du arbejde med specialiseret hardware og software, som kan analysere og behandle fx lyd-, billed- eller radiosignaler ekstremt hurtigt.

KOMMUNIKATIONSSYSTEMER

Her tænker vi fx på centraliseret styring af belysning eller en avanceret tyverialarm, udvikling af styringssystemer, avanceret styring af landbrugsmaskiner.

INFORMATIONSBEHANDLENDE SYSTEMER

Sådanne systemer benytter sig af intelligente algoritmer fra image processing og machine learning til fx automatisk ansigts- eller fingeraftryksgenkendelse.

REGULERINGSTEKNIK

Du skal arbejde med en fysisk proces; mekanisk, termisk, elektrisk biologisk eller kemisk, fx en autonom båd til miljømålinger i vandløb og vådområder, modellering og regulering af en portalkran eller en drone mm.

BLIV CIVILINGENIØR

Elektronik og IT er et fuldtidsstudium, som kræver en stor arbejdsindsats af dig som studerende. Til gengæld får du undervisning i topklasse af både danske og internationale undervisere, som selv forsker i det, de underviser dig i. Du vil ende med at have en stærk basis for at blive en eftertragtet civilingeniør. 
 

LÆS MERE OM FAGLIGT INDHOLD PÅ elektronik og it

Se brochure om uddannelsen i Elektronik og IT (pdf):

er dit matematikniveau tilstrækkeligt?

Læs om kravene til dit matematikniveau og behovet for at genopfriske matematikken inden studiestart: Optagelse og adgangskrav.

DE STUDERENDE UDVIKLER SATELLITTER TIL SØFARTSSTYRELSEN

På Elektronik og it får du muligheden for at være en del af det holdet. Læs mere på space.aau.dk.

 

SOM STUDERENDE PÅ AAU MØDER DU …

PROBLEMBASERET LÆRING (PBL)

Aalborg Universitet er verdenskendt for sin unikke undervisningsform problembaseret læring (PBL). Arbejdsformen er værdsat og efterspurgt af såvel erhvervslivet som de studerende. I det problemorienterede projektarbejde er du i stor udstrækning selv med til at definere de problemstillinger, du arbejder med inden for de faglige rammer. Læs mere om PBL.

TEAMWORK

De studerende arbejder i forbindelse med projektarbejdet i grupper. Det giver bl.a. mulighed for, gennem samarbejde og arbejdsdeling, at udforske større og mere komplekse problemstillinger, end du ville kunne klare alene. Desuden har gruppearbejdet en social funktion, som gør, at du hurtigt lærer dine medstuderende at kende og har større mulighed for at føle dig hjemme på universitetet. Læs mere om teamwork som arbejdsform.

SAMARBEJDE MED ERHVERVSLIVET

Aalborg Universitet har et tæt samarbejde med erhvervslivet. Det betyder, at du som studerende kommer til at arbejde med virkelige problemstillinger fra virksomheder og organisationer. Dermed får du allerede, mens du studerer, mulighed for at få en erhvervsrettet og praktisk vinkel på dine akademiske kompetencer.

DIN UNDERVISER FORSKER

På Aalborg Universitet drives der forskningsbaseret undervisning. Det betyder, at dine undervisere forsker inden for samme fagområde, som de underviser i. Du får derfor tilgang til den nyeste viden og engagerede undervisere, der brænder for det, de underviser i. Undervisningsmaterialet er derfor ikke kun hentet fra bøger men kan fx også være aktuelle artikler fra tidsskrifter. 

LABORATORIER I VERDENSKLASSE

Laboratorierne på Aalborg Universitet er af højeste standard, og de spiller en vigtig rolle i undervisningen. Du kommer til at arbejde under de bedste laboratorieforhold med adgang til den nyeste teknologi, hvilket er af afgørende betydning for dit udbytte af undervisningen.

STUDIEBYEN AALBORG

Som studieby har Aalborg mange fordele. Byen er Danmarks fjerde største by, og hele 20% af kommunens indbyggere er studerende. Byen har meget at byde på inden for kultur, sport og fritid, men samtidig har den alligevel en overskuelig størrelse og et trygt miljø. Det er nemt at finde en god studiebolig i Aalborg sammenlignet med andre større universitetsbyer. Læs mere om at leve som studerende i Aalborg.

 

søg optagelse på elektronik og it

film om at læse på aau

 

 

 

En af de bedste ingeniøruddannelser i verden

Tager du en ingeniøruddannelse på Aalborg Universitet, kommer du til at gå på en af de bedste af slagsen. Vores ingeniøruddannelser blev i 2018 kåret som de fjerdebedste i verden af 178 eksperter adspurgt af Massachusetts Institute of Technology (MIT). I samme omgang blev AAU udnævnt som det bedste ingeniøruniversitet i Europa for anden gang på et halvt år.

Du får viden om

  • Kommunikationsteknologi
  • Programmering
  • Regulering
  • Signalbehandling
  • Matematik

Fakta om uddannelsen

By

Adgangskrav

Se Studieordningen

Mød Aalborg Universitet
Kom og mød Aalborg Universitet og oplev livet på AAU på nærmeste hold. Kom og mød aAu