Forskning
Samarbejde

Datavidenskab

Job & karriere

Som dimittend i Datavidenskab får du en stærk baggrund inden for programmering og håndtering/processering og statistisk analyse af data. Du får særdeles gode muligheder for ansættelse i organisationer og virksomheder i både den offentlige og den private sektor. Der er allerede et stort, men udækket, behov for profiler med de kompetencer, som du opnår med uddannelsen i Datavidenskab.

Send flere dataspecialister
 

Opinionsundersøgelser i erhvervslivet, The Congressional Research Service i USA samt rapporter udarbejdet for Europaparlamentet viser et stort behov for specialister i datavidenskab nu og i fremtiden. Ifølge Erhvervs- og vækstministeriets Redegørelse for Danmarks Digitale Vækst 2016 skønnes det, at der i 2030 vil være en mangel på 19.000 IT-specialister, især inden for området Big Data. Derfor er dimittender i datavidenskab i høj kurs.

Meget mere end IT-branchen


Der er en bred vifte af brancher - også uden for de traditionelle IT-organisationer – som står åben for dig. Det kan fx være inden for business intelligence, produktion, revision, handel med energi, detailhandel, forsikring, sundhed, biotech, farmakologi og konsulentbranchen mv.

Se hvad forskergrupperne på Institut for Datalogi arbejder med

Database, programmering og webteknologier

Gruppen arbejder dels med webvidenskab og -udvikling, dels med databehandling samt teknikker og redskaber til analyse af data, og med programmeringssprog, -miljøer og -værktøjer. Se video.

Distribuerede, indlejrede og intelligente systemer

Forskningsgruppen arbejder med matematiske modeller, verifikationsværktøjer, valideringsmetoder, probabilistiske grafiske modeller og maskinlæring med fokus på distribuerede, indlejrede og intelligente systemer. Se video.

Human-centered computing

Formålet med forskningsgruppen Human-Centered Computing (HCC) er at forske, designe og udvikle interaktive informations- og kommunikationsteknologier til hverdagsbrug og arbejdssammenhænge. Se video.

Læs mere om uddannelsen

Karrierevejledning på AAU

AAU Karriere giver sparring på din karriere. Mens du studerer på AAU, kan du deltage i karriere- og jobrelaterede arrangementer og booke karrierevejledningssamtaler til en snak om fx:

  • Ansøgning og cv
  • Praktik- og studiejobsøgning
  • Kompetencer – både de faglige og de mere personlige
  • Gode værktøjer til at finde rundt i dine karrieretanker
  • At få hul på jobsøgningen, inden du bliver færdiguddannet

 

LÆS MERE OM AAU Karriere her