AAU logo
Uddannelse
Forskning
Samarbejde

Datavidenskab

Job & karriere

Job & karriere

Som dimittend i datavidenskab får du en stærk baggrund inden for programmering og håndtering/processering samt statistisk analyse af data. Du får særdeles gode muligheder for ansættelse i organisationer fra både den offentlige og den private sektor. Der er allerede et stort, men udækket, behov for profiler med de kompetencer, som du opnår med uddannelsen i datavidenskab.

Send flere dataspecialister

Opinionsundersøgelser i erhvervslivet, The Congressional Research Service i USA samt rapporter udarbejdet for Europaparlamentet viser et stort behov for specialister i datavidenskab nu og i fremtiden. Ifølge Erhvervs- og vækstministerens Redegørelse for Danmarks Digitale Vækst 2016 skønnes det, at der i 2030 vil være en mangel på 19.000 IT-specialister, især inden for området Big Data. Så der vil blive rift om dimittender i datavidenskab.

Meget mere end IT-branchen

Der er nemlig en bred vifte af brancher - også uden for de traditionelle IT-organisationer – som står åben for dig. Det kan fx være inden for business intelligence, produktion, revision, handel med energi, detailhandel, forsikring, sundhed, biotech, farmakologi og konsulentbranchen mv.

Læs mere om uddannelsen

Karrierevejledning på AAU

AAU Karriere kan vejlede dig om karrieremuligheder og erhvervskontakt under studiet. Få bl.a. vejledning om:

  • Ansøgning og CV
  • Praktik og studiejob
  • Dine personlige kompetencer
  • Arbejdsmarkedet og brancher
  • A-kasser og fagforeninger
     

LÆS MERE OM PÅ AAU Karriere's HJEMMESIDE