Forskning
Samarbejde

Datalogi, Bachelor

Job & karriere

Datalogi er grundlaget for rigtig meget af det, vi bruger i vores hverdag, og det skabes i samarbejde med andre, for de systemer, der skal laves, skal kunne bruges af mange mennesker. Da Mobile Pay kom frem, var det virkelig det nye sort, men i dag er det allemandseje. I fremtiden kommer vi til at betale via ansigtsgenkendelse, så vi behøver ikke bruge hverken kort eller telefon – og det er dataloger, der laver det arbejde, der ligger bag. Da dankortet kom frem tilbage i 1980’erne, drømte man ikke om, hvordan verden ser ud i dag. Og dog - måske en enkelt datalog gjorde …?

Forestil dig, at det er dig, der er med til at skabe databasesystemer til hospitalerne, som forbedrer patientsikkerheden. Eller hvad med at blive specialist i maskinlæring, så du kan lave effektiv lagerstyring for store internetvirksomheder som fx Zalando, Coolshop eller Amazon? Du kan også arbejde med selvkørende biler eller analyse af blockchainsystemer – mulighederne er mange. Som datalog arbejder man med systemer – men de systemer kan findes alle vegne og handle om hvad som helst.

De fleste bachelorer i Datalogi vælger at fortsætte på universitetet og tage en kandidatuddannelse i enten Datalogi eller Software. 

Du kan selvfølgelig også vælge at gå ud og arbejde, allerede når du har opnået din bachelorgrad. Dataloger fra AAU er eftertragtede, og mange får job lige efter uddannelsen og starter en karriere inden for it-industrien, mobilkommunikation, rumfart, sundhedsteknologi, medieindustrien eller spilindustrien.

Med en kandidatuddannelse til cand.scient. vil du imidlertid have endnu flere jobmuligheder, og du vil i højere grad få mulighed for at præge din karriere fra starten. 

På siderne om kandidatuddannelsen i Datalogi har vi samlet en række eksempler på, hvad vores studerende er kommet til at arbejde med efter endt uddannelse.

Se hvad forskergrupperne på Institut for Datalogi arbejder med

Database og webteknologier

Gruppen arbejder dels med webvidenskab og -udvikling, dels med databehandling samt teknikker og redskaber til analyse af data, og med programmeringssprog, -miljøer og -værktøjer. Se video.

Distribuerede, indlejrede og intelligente systemer

Forskningsgruppen arbejder med matematiske modeller, verifikationsværktøjer, valideringsmetoder, probabilistiske grafiske modeller og maskinlæring med fokus på distribuerede, indlejrede og intelligente systemer. Se video.

Human centered computing

Formålet med forskningsgruppen Human-Centered Computing (HCC) er at forske, designe og udvikle interaktive informations- og kommunikationsteknologier til hverdagsbrug og arbejdssammenhænge. Se video.

 

Karrierevejledning på AAU

AAU Karriere giver sparring på din karriere. Mens du studerer på AAU, kan du deltage i karriere- og jobrelaterede arrangementer og booke karrierevejledningssamtaler til en snak om fx:

  • Ansøgning og cv
  • Praktik- og studiejobsøgning
  • Kompetencer – både de faglige og de mere personlige
  • Gode værktøjer til at finde rundt i dine karrieretanker
  • At få hul på jobsøgningen, inden du bliver færdiguddannet

 

LÆS MERE OM AAU Karriere her