AAU logo
Uddannelse
Forskning
Samarbejde

Datalogi

Datalogi er både spændende og udfordrende

Datalogi er både spændende og udfordrende

"Jeg hedder Isabella og kommer fra Tylstrup i Nordjylland. Jeg læser Datalogi, fordi jeg finder uddannelsen spændende, aktuel og ikke mindst udfordrende. Teknologi er en stor del af vores hverdag, men det er samtidig et af de felter, der i folkeskolen og på det almene gymnasium bliver undervist mindst i. Da jeg skulle vælge en videregående uddannelse, besluttede jeg, at it var det felt, jeg gerne ville lære mere om.

Jeg har altid været meget interesseret i matematik, og da jeg kiggede på uddannelser, faldt jeg over Datalogi og Software.  Beskrivelserne lagde op til uddannelser, hvor matematik var i fokus både i en ren teoretisk rolle, men også i forhold til, hvordan det kunne anvendes mere lavpraktisk. Jeg var splittet imellem de to, da de ved første øjekast lignede samme uddannelse, og jeg endte med at vælge Datalogi primært på baggrund af det lidt tungere teoretiske fokus.

Når jeg er færdig med at læse, vil jeg gerne ud i erhvervslivet og arbejde på nogle små eksperimentelle projekter, gerne med en tung matematisk kontekst. En anden retning, der virker mere og mere tillokkende jo længere, jeg kommer i uddannelsen, er at fortsætte og tage en ph.d. Det kunne fx være inden for verificering af softwaresystemer, som har været emnet i mine to sidste projekter."

Isabella Kaufmann

datalogistuderende