Forskning
Samarbejde

Chemical Engineering and Biotechnology

Studerende fortæller

Studerende fortæller

”Gruppearbejdet er super motiverende, men til tider også udfordrende”

”Jeg valgte denne uddannelse, da jeg blev grebet af kemi i løbet af adgangskurset, jeg tog på Aalborg Universitetet i Esbjerg. Samtidig synes jeg, at uddannelsen var ekstra attraktiv, da der ikke kun er fokus på kemien, men også på bioteknologi, hvilket åbner for flere muligheder i fremtiden.

En af de mest interessante ting ved uddannelsen er semesterprojekterne. At vælge et emne og dykke helt ned i det og føre det fra start til slut hvori der også ligger en del laboratoriearbejde, synes jeg, er utrolig spændende. Især det at føre teorien ud i praksis i laboratoriet er meget lærerigt.

Min plan var at ende inden for olie-gas industrien og komme offshore, men efter vores utroligt spændende 4. semesterprojekt inden for mikrobiologi er jeg blevet ret grebet af dette, hvilket er ret fedt, for nu er der to fremtidsmuligheder, jeg kan se mig selv i.

I løbet af de første fire semestre har jeg arbejdet med forskellige ting, som fx produktion af biodiesel fra mikroalger på første semester. Men uddannelsen giver også mulighed for at arbejde med projekter inden for ny teknologi. På 4. semester arbejdede vi med en svampetype, der kan producere et stof med antibiotiske egenskaber og med en virkning over for nogle former for cancer. Vi skulle isolere genet fra svampen, der kan lave dette stof, og i sidste ende overføre det til en gærcelle, hvilket ingen havde gjort før. Det var virkelig spændende og udfordrende.

På 3. semester havde vi et projekt i samarbejde med Rambøll omkring analyse af tungmetaller i forurenet jord, hvilket i sidste ende også gav et studiejob hos dem som miljøteknikker, med mulighed for at skabe noget erhvervserfaring allerede i løbet af uddannelsen.

Gruppearbejdet er super motiverende, men til tider også udfordrende. Det giver dog i løbet af uddannelsen erfaring inden for teamwork, hvilket kommer en til gode senere i erhvervslivet.”

Ronni Petersen, studerende på Chemical Engineering and Biotechnology