AAU logo
Uddannelse
Forskning
Samarbejde

testimonials

Tidligere studerende fortæller

Tidligere studerende fortæller

Ernir Freyr Gunnlaugsson, tidligere studerende på Bæredygtig Energiteknik, fortæller om job efter uddannelsen

”Jeg arbejder med stort set alt, der hører til højspændingsstationer”

”Jeg er uddannet diplomingeniør i Bæredygtig Energiteknik med specialisering i Elektrisk Energiteknik og er nu ansat som stærkstrømsingeniør hos P.A.P. A/S i Aalborg-afdelingen.

Jeg arbejder med stort set alt, der hører til højspændingsstationer, herunder projektering af manøvretavler og egenforsyningstavler, dimensionering af kabler, udbud og indkøb af højspændingskomponenter, afprøvning og idriftsættelse.

Lige nu arbejder jeg som delprojektleder på et projekt for Energinet i station Vester Hassing. Opgaven går ud på at være projektleder for de dele af projektet, der hører til stationen i projektet. Projektet omhandler levetidsforlængelse af stationens komponenter. Arbejdet indebærer koordinering med specialister fra Energinet, udarbejdelse af udbud, tilbudsforhandling og opfølgning på forskellige underopgaver i projektet.

Jeg har fra AAU et grundlæggende kendskab til el-systemet, beskyttelse i højspændingssystemer og teorier bag dette, men de praktiske elementer fik jeg først, efter jeg kom ud på arbejdsmarkedet. Min praktik hos et netselskab gjorde, at jeg var bedre i stand til at komme direkte ind i konkrete opgaver hos min arbejdsgiver.

Jeg har aldrig været den store regnemaskine, da de praktiske elementer altid har været mere interessante for mig. Heldigvis fik jeg mulighed for at komme i praktik på mit studie, hvilket gjorde mig meget interesseret i elforsyningsbranchen.

En af de vigtigste og mest anvendelige kompetencer, som jeg har med fra AAU, er, at jeg har nemmere ved at arbejde med alle slags mennesker. At arbejde i en arbejdsgruppe og uddelegere opgaver er noget, jeg har tilegnet mig efter gruppearbejdet på AAU. Jeg må dog indrømme, at jeg nok fik de mest anvendelige kompetencer, mens jeg var i praktik.”

Ernir Freyr Gunnlaugsson, tidligere studerende på Bæredygtig Energiteknik, nu ansat som stærkstrømsingeniør hos P.A.P.