Forskning
Samarbejde

ARKITEKTUR OG DESIGN

Job & karriere

Job & karriere

På Arkitektur og Design specialiserer du dig inden for Arkitektur, Urbant design eller Industrielt design. Den tidlige specialisering allerede efter første år, betyder at du dygtiggør dig langt tidligere inden for dit felt end ved de traditionelle arkitekt- og designuddannelser.

Efter bacheloruddannelsen dygtiggør størstedelen sig yderligere ved at tage en kandidatuddannelse. Den tidlige specialisering på bachelorniveau inden kandidatuddannelsen ved Arkitektur og Design giver gode karrieremuligheder Danmark og internationalt – også fordi undervisningssproget på kandidatuddannelsen er engelsk.

Adjunkt ved Institut for Arkitektur og Medieteknologi fortæller om karrieremuligheder

 

Architecture (Arkitektur)

Uddannelsen som civilingeniør i arkitektur åbner for en række karrieremuligheder. Kombinationen af arkitektens designekspertise og ingeniør faglighed gør dig særligt kvalificeret til en lang række stillinger i erhvervslivet, de formår nemlig for eksempel at bygge bro mellem de forskellige aktører indenfor byggeriet. De fleste kandidater får arbejde i arkitektfirmaer, ingeniørvirksomheder, med forskning eller som selvstændig konsulent.

Urban design (Urbant Design)

En civilingeniøruddannelse i Urbant Design ved Arkitektur og Design kombinerer arkitektens designekspertise og ingeniørfaglighed med indsigt i sociologiske processer og forbereder dig på en række jobmuligheder. Færdiguddannede kandidater arbejder typisk med byudvikling og byrum både på design- og strategisk niveau. De arbejder ved private arkitektfirmaer, byplanlægning, tegnestuer, rådgivende ingeniørvirksomheder og kommuner – det kan være i private eller offentlige eller som selvstændig.

URBAn DESIGN med specialisering i Mobilities and Urban Studies (Mobilitet og Urbane Studier)

Mobilities and Urban Studies (Mobilitet og Urbane Studier) er en ny og international orienteret specialisering under kandidatuddannelsen i Urbant Design. Uddannelsen kombinerer ingeniørfaglige og tekniske kompetencer med mere teoretisk samfundsvidenskabelig viden. Det sikrer dig redskaberne til at kunne forstå, designe og planlægge mobilitet i og omkring byerne.

Færdiguddannede kandidater vil fx kunne arbejde i det offentlige med ressource optimering eller bæredygtige systemer for mobilitet . I det private vil virksomheder, indenfor fx logistik, transport og turisme, efterspørge kandidater med en specialisering i Mobilities and Urban Studies. 

Industrial design (Industrielt Design)

Kombinationen af designfærdigheder, ingeniørfaglighed og indsigt i virksomhedsdrift giver dig mulighed for at arbejde inden for forskellige industrier og professioner internationalt. Civilingeniører fra Industrielt Design arbejder blandt andet med service design, brugerdrevet design, produktmanagement, forskning eller som designingeniør eller selvstændige entreprenører med egen virksomhed.

Job- og karrieremuligheder

Karrierevejledning på AAU

AAU Karriere giver sparring på din karriere. Mens du studerer på AAU, kan du deltage i karriere- og jobrelaterede arrangementer og booke karrierevejledningssamtaler til en snak om fx:

  • Ansøgning og cv
  • Praktik- og studiejobsøgning
  • Kompetencer – både de faglige og de mere personlige
  • Gode værktøjer til at finde rundt i dine karrieretanker
  • At få hul på jobsøgningen, inden du bliver færdiguddannet

 

LÆS MERE OM AAU Karriere her