Forskning
Samarbejde

Arkitektur og Design

Urban Coexistence

Urban Coexistence

Anne Schlosser Dehn, Anne Remme Jakobsgaard og Christoffer Gade Olesen fra civilingeniøruddannelsen i Arkitektur og Design har på deres kandidatuddannelse i Urban Design lavet afgangsprojektet “Urban Coexistence”. Projektet handler om den bymæssige forvandling ved havnefronten i Svendborg på Sydfyn, hvor der er fokus på at opretholde den industrielle arv og implementere social sameksistens gennem byplanlægning og design.

Projektet beskæftiger sig med en bymæssig transformation af havnen ved Svendborg, der ligger i Det Sydfynske Øhav. I dag er havnen stadig domineret af tunge industrier, men de er på tilbagetog og efterlader dermed tomme konstruktioner og en ødemark.

    
Visualisering af projektet

Projektet fokuserer på at fastholde den industrielle arv og gennemføre social sameksistens gennem byplanlægning og design. Derudover ses det i den processuelle udvikling som et alternativ til den klassiske top-down tilgang med en fast masterplan.  


Visualisering af projektet 

Ideen er at fremme social sameksistens og skabe en oplevelsesrig havnefront, der opretholder og udvikler de særlige kendetegn ved havnen med respekt for de maritime og industrielle spor. Strategier til at arbejde med kulturarven samt social bæredygtighed er udformet og gennemført. 

Prøv selv at læse Anne, Anne og Christoffers projektbeskrivelser som PDF her (på engelsk)

Studerende fortæller