Forskning
Samarbejde

Arkitektur og Design

The 11. Coastal Project

The 11. Coastal Project

Jeppe Krogstrup Jensen og Villads Hannibal Højberg fra Arkitektur og Design har under deres kandidat i Urban Design afsluttet uddannelsen med afgangsprojektet ”The 11. Coastal Project”. Projektets formål er at deltage i debatten om udkants-Danmark, og om at der skal bygges langs kysten, eller om den skal bevares, som den er. Projektet lægger vægt på de unikke design-muligheder, der er inden for udvikling af udkantsområderne uden at gå på kompromis med naturen.

Ved at tage udgangspunkt i de 10 godkendte kystnære projekter, søger The 11. Coastal Project at tænde en gnist i den ophedede debat om Udkantsdanmark, og om at bygge langs vestkysten eller bevare naturen som den er. 


Visualisering af projektet

De allerede eksisterende potentialer i naturen og bæredygtighed skaber grundlaget for projektet, der strækker sig over skalaer fra lokal design til regional strategi. Det omhyggelige og præcistangivende sted er vært for House of Energy and A Sensual Journey, som i kombination med den regionale strategi Green Roads vil kommunikere og fortælle om den bæredygtige natur og skabe synergi mellem rationale og æstetik. Det er et unikt projekt, der fremhæver og iscenesætter kontekst, grøn energi, natur, atmosfærer, rumlige udtryk og interaktioner.  


Visualisering af projektet

The 11. Coastal Project vil ikke løse alle perifere problemer, men snarere blive et subjektivt projektforslag, der understreger mulighederne for at udvikle udkantspotentialer, der fremmer regionale strategier på tværs af kommunegrænserne uden at gå på kompromis med natur, kultur eller Udkants Danmarks identitet. 


Visualisering af projektet

Prøv selv at læse Jeppe og Villads' projektbeskrivelser som PDF her (på engelsk)

 

Studerende fortæller