Forskning
Samarbejde

Arkitektur og Design

Rehabiliterings camp

Rehabiliterings camp

"Rehabiliterings camp" er navnet på Camilla Nørgaard Frederiksen og Helle Toft’s kandidatprojekt på kandidatuddannelsen Architecture. De har tidligere studeret bacheloren i Arkitektur og Design på Aalborg Universitet. Dette projekt er et skitseforslag til, hvordan en rehabiliterings camp til kræftramte unge kan se ud, når det placeres i rolige omgivelser med naturen tæt på.

Med afsæt i ønske fra ExcaliCare Children’s Organisation er der udarbejdet et skitseforslag til, hvordan en rehabiliterings camp til kræftramte unge kan se ud. Campområdet ligger i rolige omgivelser, og naturen spiller en væsentlig rolle i udformningen af designet.  


Visualisering af projektet

En hovedbygning centralt beliggende på grunden skal danne rammen om fællesskabet og de indendørsaktiviteter, der skal være med til at styrke og udfordre de unge. Rundt om hovedbygningen ligger de huse, hvor de unge bor sammen med frivillige hjælpere. Husene er sammensat i klynger og danner mindre gårdrum, der inviterer til fællesskab og følelsen af sammenhold, og det at være en del af noget større. 

Tilgængelighed, fællesskabsfølelse og det at ingen må føle sig udenfor har været vigtigt for designet. Arkitekturen er med til at underbygge rehabiliteringen og har derfor et enkelt udtryk, som træder en smule i baggrunden for at give plads til den rehabilitering, de unge skal igennem. 

Prøv selv at læse Camilla og Helles projektbeskrivelser som PDF her (på engelsk)

Studerende fortæller