Forskning
Samarbejde

Arkitektur og Design

Meeting on borders

Meeting on borders

Malgorzata Anna Raczka, Andrea V. Hernandez Bueno og Beatriz Fernandez Gomez har under deres kandidat i Urban Design lavet projektet ”Meeting on borders”. Projektet handler om at genopbygge Cape Town’s District Six og området omkring. Det indebærer blandt andet et katalog over de forskellige byelementer, der katalyserer midlertidige aktiviteter og events i området. Disse elementer skal i kombination med forskellige aktører stimulere genskabelsen af området.

 


Visualisering af projektet 

På grund af et komplekst problem i forhold til ejendomsretten af jorden (60.000 mennesker blev tvangsfjernet fra området under apartheidperioden) er det ikke muligt at genopbygge District Six ved hjælp af en traditionel tilgang, hvor byen bygges først, og så følger samfundet bagefter. Konceptet med dette projekt er at vende denne proces. For det første tiltrække og invitere samfundet tilbage til District Six til at bruge det som en drivkraft for at tilbagebringe bylivet og efterfølgende selve byen.  

Visualisering af projektet 

Projektet foreslår et katalog over by-elementerne, som katalyserer midlertidige aktiviteter og events i området. I kombination med forskellige aktører, der er involverede i demokratiske by-processer (kommune, samfund, designere, investorer og organisationer) stimulerer elementerne regenereringen af området. De gennemføres på Keizersgrach Street, som plejede at være en rygrad i kvarteret før det blev revet ned. De foreslåede elementer er enkle, fleksible og hensigtsmæssige, og de sigter efter at udfolde potentialet i District Six' offentlige rum og dermed skabe en stærk identitet. 

Visualisering af projektet 

Prøv selv at læse Malgorzata, Andrea og Beatriz' projektbeskrivelser som PDF her (på engelsk)

Studerende fortæller