Forskning
Samarbejde

Arkitektur og Design

Hybrid Housing i Hamborg

Hybrid Housing i Hamborg

Maria Lysgaard Jespersen og Rasmus Skov fra Arkitektur og Design har med deres afsluttende projekt på kandidatuddannelsen Architecture, udformet afgangsprojektet ”Hybrid Housing”. Projektet handler om at skabe en hybrid bygning, der placeres i et tæt byområde i Hamborg, som skal inddrage både erhverv samt beboelse. Formålet er, at bygningen skal være en aktiv del af byen og dermed kunne bruges af mange forskellige typer med forskellige baggrunde, der spænder lige fra familier, ældre, singler, studerende samt et hostel.

Projektet handler om at skabe en hybrid bygning, der inkorporerer erhverv og bolig funktioner til en diversificeret række brugere med forskellige baggrund og bestandighed; lige fra familier, ældre, singler, studerende til et hostel.  


Visualisering af projektet

Pladsen ligger i et tæt byområde i Hamborg med den dynamiske Reeperbahn på den ene side og et roligere bolig- og forretningsområde på den anden. Ved at indføre forskellige funktioner bliver bygningen en aktiv del af byen og bylivet, mens den samtidig bibeholder den private sfære, der er nødvendig for at have en høj kvalitet i levevilkår. 


Visualisering af projektet 

I stedet for at afbryde den private sfære fra bymiljøet, foreslår projektet et gadebillede, der forbinder det private rum med det offentlige og skaber dermed et forbundet rum, der gradvist overgår fra det offentlige til halvoffentlige, halvprivate og private.  


Visualisering af projektet

Prøv selv at læse Maria og Rasmus' projektbeskrivelse i PDF her (på engelsk)

Studerende fortæller