Forskning
Samarbejde

Arkitektur og Design

Et hospice for børn

Et hospice for børn

Michael Lund, Mikkel Poulsen og Peter Hoff fra ingeniøruddannelsen Arkitektur og Design har på deres kandidat i Architecture skabt afgangsprojektet ”A Children’s Hospice/Et hospice for børn”, som er et forslag til, hvordan det første hospice for børn i Danmark kan se ud. Designet af hospicet er primært henvendt til familier med døende børn, hvor det skal forsøge at lindre og hjælpe både de pårørende samt patienten ved at skabe minder i smukke omgivelser.

Projektet fremlægger et forslag til det første dedikerede børne hospice i Danmark. Designet er rettet mod familier med døende børn og har til formål at skabe minder i et smukt miljø. 


Visualisering af projektet

Designet er udviklet ved hjælp af eksisterende forskning inden for healing og lindrende arkitektur sammen med neuroæstetik for at optimere betingelserne for brugerne; patienten, de pårørende og personalet. 


Visualisering af projektet

Dertil udvikles designet også med fokus på at minimere energiforbruget, optimere indeklimaet samt opfylde energikravene til 2020 og opnå status som en Nul Energi Bygning.


Visualisering af projektet

 

Prøv selv at se Michael, Mikkel og Peter's projektbeskrivelsen som PDF her (på engelsk)

Studerende fortæller