Forskning
Samarbejde

Arkitektur og Design

ARDEA - en fleksibel spydpistol

ARDEA - en fleksibel spydpistol

Anders Poulsen, Anne Hjortflod Nielsen og Peter Vestergaard Sørensen fra Arkitektur og Design har på deres kandidat i Industrial Design lavet projektet "ARDEA". De har designet en fleksibel spydpistol til danske spydfiskere, som oplever barske og forandrende havforhold i Danmark.

 

ARDEA er en fleksibel spydpistol designet som afgangsprojekt på Industrielt Design kandidaten. Spydspistolen er designet specielt til danske spydfiskere, der har oplevet barske, rå og skiftende havvilkår i Danmark i forhold til spydfiskeri. 


Visualisering af projektet

I modsætning til alle andre spydpistoler kan ARDEA justeres i længde for at imødekomme de forskellige behov, der opstår på grund af de skiftende havforhold. En anden kvalitet ved ARDEA er den nye måde at laste spydpistolen på. Ny kan spydfiskere laste den ved at strække benene i stedet for at bruge den mere begrænsede styrke fra armene, som man skal ved de eksisterende spydpistoler. 

ARDEA er det optimale valg som spydpistol til havforhold og betingelser med lav og skiftende sigtbarhed. ARDEA er også en spydpistol der er perfekt til spydfiskere, som ønsker at jage fisk i forskellige omgivelser, hvor ARDEA's vil være perfekt og uundværlig. 

Prøv selv at læse Anders, Anne og Peter's projektbeskrivelse som PDF her (på engelsk)

Studerende fortæller