Forskning
Samarbejde

Arkitektur og Design

AMoMA – The new Guggenheim in the North

AMoMA – The new Guggenheim in the North

Admir Cerimagic og Alessandro Ronga er blevet færdige fra Arkitektur & Design med kandidatuddannelsen Architecture fra Aalborg Universitet i 2016 med specialeprojektet ”The New Guggenheim in the North.”

The Guggenheim in Helsinki er fra en konkurrence af the Guggenheim Helsinki Supporting Foundation, Guggenheim Helsinkiin Association, Loiuse och Gôran Ehmrooth Foundation, Svenska Kulturfonden samt private og anonyme. Formålet med afgangsprojektet er at skabe et innovativt tværfaglig museum inden for kunst og design, der skal være velintegreret i Sydhavnen i Helsinki.

Visualisering fra projektet
Visualisering af projektet

Visualisering af projektet
Visualisering af projektet

Det skal ses som en langvarig investering inden for kulturelle, uddannelses og økonomiske fordele for Finland’s internationale profil, da især Helsinki er blevet mere og mere populær som turist attraktion.

Museet vil rumme forskellige udstillinger, der omfatter både international og lokal kunst. Da Finland allerede har en stol kulturarv inden for arkitektonisk design, vil det nye museum leve op til forventninger om at være et unikt stykke arkitektonisk kunst. 

Prøv selv at se Admir og Alessandros projektbeskrivelse som pdf her (på engelsk)

Studerende fortæller