Forskning
Samarbejde

Arkitektur og Design

1st choice: En ny æra for vasketøj

1st choice: En ny æra for vasketøj

Nicoline Sofie Jensen og Hanne Petrine Verner fra Arkitektur og Design har på deres kandidatuddannelse i Industrial Design lavet projektet "1ST CHOICE”, som har til formål at spare tid, penge og bekymringer i forhold til at vaske tøj. Dette klares med en form for genopfrisker, som kan hjælpe en person til have tøjet på flere gange før det vaskes i en vaskemaskine.

Som et resultat på nutidens nemme tilgængelighed af de automatiske vaskemaskiner, vasker de fleste mennesker deres tøj alt for ofte og uden, at det reelt set er beskidt. Det fører til slidt og ødelagt tøj samt et for stort forbrug af vand og kemikalier.  

For at ændre dette mønster har Nicoline og Hanne udviklet 1st Choice, som er en genopfrisker, der hjælper brugerne til at kunne have tøjet på flere gange, og recirkulere det før det vaskes i den traditionelle vaskemaskine.  


Visualisering af projektet

Ved et par enkle trin bliver tøjet rent, tørt og klar til at blive hængt tilbage i skabet. Brugeren behøver blot at sætte tøjet på en bøjle og placere den på maskinen.  

 
Med 1st Choice behøves der ikke sorteres, foldes, tørres eller bruges vanskelige vaskeanvisninger. Tøjet bliver rengjort med flydende CO2-teknologi, som ikke slider eller river i tøjet, og det bruges endda i professionelle renserier. Det tager sig af snavs, lugt og opløser fedtpletter. 

Prøv selv at læse Nicoline Sofie og Hanne Petrines projektbeskrivelser som PDF her (på engelsk)

Studerende fortæller