Uddannelse
Forskning
Samarbejde
Ny sensorteknologi til aflæsning af muskelimpulser og styring af robotter med én armbevægelse

Ny sensorteknologi til aflæsning af muskelimpulser og styring af robotter med én armbevægelse

BioX AAL-Band bygger på en avanceret sensorteknologi til aflæsning AF menneskelige bevægelser. Teknologien muliggør opfangelsen af armbevægelser, muskelstyrke og gestikuleringer - nøjagtigt og nemt.

Oprindeligt opfundet til EU AAL AxoSuit-projektet i AAL Joint Programmet, er sensorteknologien, der anvendes i BioX AAL-Band, i dag kernen i BioX, et spin-out-firma fra Aalborg Universitet.

BioX AAL-Band, som er baseret på viden om biomekanik, robotteknik og machine learning, gør det muligt for brugeren af ​​den bærbare teknologi at styre enheder med blot et vink – fx en robot i et produktionsanlæg.
Ved at bruge FMG-teknologi og IMU-sensorer har AAL-Band en lang række applikationer og er i stand til at fungere pålideligt i industrielle miljøer. Anvendelsesmulighederne er blandt andet:

  • Generel grænseflade mellem menneske-maskine / robot
  • Kontrol af exoskeletter
  • Forsknings- og uddannelsesplatforme

Holdet bag sensorteknologien og BioX AAL-Band er Shaoping Bai (professor), Ole Madsen (professor) og Muhammad Raza Ul Islam (forskningsassistent) fra Institut for Materialer og Produktion ved Aalborg Universitet.

Patent & Kommercialisering ved Aalborg Universitet har sikret en eksklusiv licensaftale for BioX og har i tæt samarbejde med Open Entrepreneurship skabt en bæredygtig forretningsplan for spin-out-virksomheden.

YDERLIGERE INFORMATION

Kontakt AAU

Har du spørgsmål til AAU's opfindelser og teknologi, og til hvordan du erhverver dig ret til at udnytte dem kommercielt, er du velkommen til at kontakte:

Patent & Kommercialisering
Tlf.: 9940 3374
E-mail: patent@adm.aau.dk