Uddannelse
Forskning
Samarbejde

E-Kerne-generator skaber avanceret spinningcykel

eTenzor Synergy Cycling Bike

Det særlige ved cyklen er modstandsmekanismen, som bygger på avanceret elektronik frem for et traditionelt svinghjul. Anvendt i Synergy Cycling-konceptet udviklet af Chris Macdonald muliggør teknologien, at både instruktør og den enkelte deltager i gruppen kan træne effektivt i forhold til sit eget fysiske niveau.


Opfindelsen bygger på den såkaldte E-kerne-Transversal Flux-Maskine (ETFM). E-kerner er kendt fra transformere, og de fremstilles i meget store styktal, hvilket gør det økonomisk at producere selv små serier af for eksempel generatorer. E-kernekonceptet har vist sig særdeles velegnet til spinningcyklen på grund af den transversale flux. Den magnetiske fluxvej i maskinen er nemlig kort (fluxen skal ikke som normalt ind gennem en rotor), og de magnetiske koblinger i maskinen er minimale i forhold til traditionelle maskiner, hvilket gør en præcis momentstyring simplere. Belastningen styres elektronisk, og de store svinghjul, som andre spinningcykler har, kan helt undgås.

I Synergy Cycling-konceptet tilpasses eTenzor først ergonomisk til den enkelte brugers fysik. Derefter gennemfører brugeren en 6 minutters test på eTenzor, som giver præcis viden om brugerens fysiske niveau. Testen giver de nødvendige data til at indstille cyklens moment præcist til brugeren, så man opnår den mest optimale træning, uanset om man er topatlet eller nybegynder.
 
AWS Technology har stået for udviklingen af cyklen samt hele det avancerede Synergy Cycling-træningskoncept og den tilhørende software.
 

Yderligere info:​

Kontakt AAU

Har du spørgsmål til AAU's opfindelser og teknologi, og til hvordan du erhverver dig ret til at udnytte dem kommercielt, er du velkommen til at kontakte:

Patent & Kommercialisering
Tlf.: 9940 3374
E-mail: patent@adm.aau.dk