Deltag i kreativ workshop med AAU-studerende

Deltag i kreativ workshop med AAU-studerende

Aalborg Universitets Solution Camp er en workshop, hvor studerende fra AAU giver dig hurtige, innovative bud på løsninger af opgaver eller udfordringer i din virksomhed eller idéer til nye koncepter og produkter.

En Solution Camp kan ses som en struktureret måde at arbejde med nytænkning på i forhold til produktudvikling, markeds-, proces- og organisationsudvikling og indeholder ofte en højere grad af innovation end ved traditionel problemløsning. 

 

Fordele ved at deltage i AAU’s Solution Camp

Hvis du og din virksomhed ikke tidligere har samarbejdet med Aalborg Universitet, er deltagelse i en Solution Camp en oplagt indgang til samarbejde med AAU. Under workshoppen er du og de studerende på samme niveau og arbejder mod et fælles mål. Ved at deltage i en Solution Camp får du:

  • mulighed for at få en ny vinkel på et problem/koncept i din virksomhed
  • konkrete tværfaglige løsningsmodeller eller koncept-/produktidéer, som du arbejde videre med
  • adgang til ny viden fra studerende på Aalborg Universitet
  • kompetenceudviklet de medarbejdere, som deltager fra din virksomhed
  • lejlighed til at se AAU’s studerende an med henblik på rekruttering af potentielle nye medarbejdere 

 

Sådan foregår en typisk Solution Camp

  1. Du og din virksomhed præsenterer et problem, I gerne vil have løsningsforslag til, eller en idé til et nyt koncept, som I har brug for at få udviklet.
  2. Du og din virksomhed samarbejder med en tværfagligt sammensat gruppe af AAU-studerende om bud på løsninger af problemet eller forslag til udvikling af jeres idé
  3. Solution Camp afsluttes med præsentation af de konkrete løsningsmodeller eller koncept-/produktidéer, som I kan arbejde videre med

Har du tid og lyst til at videreføre samarbejdet med AAU’s studerende om løsningsmodellen eller koncept-/produktidéen, har du mulighed for det gennem fx projektsamarbejde, studiejob, praktikforløb eller de studerendes specialeskrivning. 

 

Hvad skal du forberede?

Du og din virksomhed skal finde en skarp problemstilling eller udfordring, som de studerende skal arbejde og idégenerere på. Derudover skal du forberede en kort præsentation af din virksomhed og problemstilling til selve workshoppen. AAU Matchmaking er behjælpelige med at konkretisere problemstillingen. 

 

Hvad skal du levere?

Du og din virksomhed skal afsætte en dag, hvor to og meget gerne flere medarbejdere kan indgå i den kreative proces på lige fod med de studerende. På denne måde kan medarbejderne i din virksomhed få indblik og ejerskab i udviklingen af idéerne, og de kan, ikke mindst, inddrage deres egen viden og forståelse af virksomheden i idéerne. 

 

Fakta om Solution Camp

Varighed: 7 timer
Pris: Du og din virksomhed får Solution Camp gratis. Til gengæld lægger du lokaler til (hvis ikke du kan finde plads, kan workshoppen måske afholdes på universitetet), dækker fuld forplejning og en bus til de studerende
Antal studerende: 10-30
Antal virksomheder: 1-2 

Læs mere på Aalborg Universitets Solution Camps hjemmeside

Se også...

Virksomhed fortæller...

Virksomhed fortæller...

”Vi har fået så utrolig meget at tage med hjem. Det er lidt ligesom julen - man skriver et brev til julemanden og ved ikke, om man får nogle gaver. Vi har i løbet af weekenden fået en hel masse gaver.”

- Gitte Grønnemose
Konsulent fra Dansk Magisterforening

”Vi fik til vores store overraskelse et udkast til en helt konkret løsning, som vi vil arbejde videre med. Hele processen i Solution Camp var meget anderledes i forhold til, hvad vi havde forventet - men den virker! Vi kan kun anbefale andre virksomheder at deltage.” 

- Bjarne Hansen
Produktionschef fra JLM-Teknik

Har du spørgsmål?

Vil du vide mere om mulighederne for at deltage i en Solution Camp?

Kontakt AAU Match