Spring til indhold
ForsideSamarbejdeTilbud til gymnasierHjælp til gymnasieopgaverKemi

Kemi - Analyse af koffein i energidrik, te og kaffe på HPLC (Esbjerg)

Kort beskrivelse af aktiviteten: Koffein er et vigtigt opkvikkende stof, som mennesker har nydt godt af i århundreder. I moderne produkter som eksempelvis energidrik er høje koffeinindhold den vigtigste årsag til de opkvikkende effekter. Samtidig lanceres nogle traditionelt koffeinholdige produkter som kaffe på ny som koffeinfrie produkter målrettet mennesker, der gerne vil nyde en god kop kaffe ud på aftenen og stadig bevare sin nattesøvn. Koffein er et spændende stof, og kvantitativ analyse er relevant i forbindelse med mange forskellige problemstillinger. 

Faglig relevans: Kemi og fysik

Nøgleord: Avanceret kemisk/fysisk analyse - HPLC

Forberedelse: Individuelt

Tidspunkter for besøget: I SRP/SOP perioden og aftales med kontaktperson.

Tilbuddet udbydes efter først til mølle-princippet, og der er et begrænset antal pladser.

Hvis man ønsker at lave forsøget i perioden januar-marts, anbefales det derfor man kontakter os allerede i november og senest den 20. december.

Maks. antal personer: 2 - 3

Besøgets varighed: 1 – 2 dage

Mødested: AAU campus Esbjerg. Aftales med kontaktperson

Kontaktperson: gymnasieportalen@adm.aau.dk  Dorte Spangsmark og Linda B Madsen, Institut for Kemi og Biovidenskab  

Evt. detaljeret beskrivelse / Bilag: Den studerende medbringer selv forskellige drikkevarer. Drikkevarerne prøveforberedes og efterfølgende bestemmes koffeinindholdet kvantitativt på HPLC.
Vi anbefaler et forudgående møde med læreren/vejlederen og kontaktpersonerne, hvor vi aftaler nærmere om f.eks. om kalibrering med standarder skal være en del af øvelsen. Der vil blive uddelt en øvelsesvejledning og der vil være tekniker hjælp under hele øvelsen.
Vi har kantine på universitetet, og der vil være adgang til internet, så der kan arbejdes med projektet i eventuelle pauser.

Du skal acceptere følgende cookiekategorier for at kunne se indholdet: Marketing

Du skal acceptere følgende cookiekategorier for at kunne se indholdet: Statistiske