Bioteknologi - Dyrkning af mælkesyrebakterier (Esbjerg)

Kort beskrivelse af aktiviteten: Mælkesyrebakterier er de sunde bakterier som findes i yoghurt. Disse bakterier er vigtig for vores sundhed, men de er også vigtige industrielle bakterier, som bruges til fremstilling af tilsætningsstoffer (mælkesyre) og bioplastik (Poly-Lactic-Acid). Når man bruger mælkesyrebakterier industrielt er det vigtigt, at de vokser hurtigt, så de ikke bliver overtaget af andre organismer (kontamineret). I dette projekt dyrkes mælkesyre-kulturen i en fermentor under kontrollerede forhold. Cellernes vækst og mælkesyre produktion følges ved diverse målinger og kulturens væksthastighed og produktivitet beregnes. 

Faglig relevans: Bioteknologi, mikrobiologi

Nøgleord: Fermentering

Forberedelse: individuelt

Tidspunkter for besøget: I SRP/SOP perioden og aftales med kontaktperson

Maks. antal personer: 2 - 3

Besøgets varighed: 1 – 2 dage

Mødested: AAU campus Esbjerg. Aftales med kontaktperson

Kontaktperson: gymnasieportalen@adm.aau.dk, Mette Hedegaard Thomsen & Julaine Tania Enas, AAU Energi. 

Evt. detaljeret beskrivelse / Bilag: Vi anbefaler et forudgående møde med læreren/vejlederen og kontaktpersonerne,  hvor vi aftaler nærmere. Der vil blive uddelt en øvelsesvejledning og der vil være tekniker hjælp under hele øvelsen.
Vi har kantine på universitetet, og der vil være adgang til internet så der kan arbejdes med projektet i eventuelle pauser

Du skal acceptere følgende cookiekategorier for at kunne se indholdet: Statistiske