AAU-nyheder til gymnasierne september 2020

Link til gymnasiehjemmesiden

NY HJEMMESIDE, SOM SAMLER AAU’S TILBUD TIL GYMNASIER

AAU’s nye hjemmeside, som samler alle gymnasietilbud, er i luften. På siden kan du finde mere information om muligheder for besøg, samarbejde om SRP, kommende events, efteruddannelse og meget mere. Tilbuddene dækker AAU’s tre campusser i Esbjerg, København og Aalborg og består af både online og offline tilbud.

 

Link til AAU on demand

AAU ON DEMAND

AAU on Demand er et populært tilbud til landets gymnasier, hvor studenterundervisere overtager undervisningen for en dag eller et modul, fx i forbindelse med pædagogisk dag. Eleverne kan møde studerende fra en bred vifte af AAU's forskellige studieretninger.

De studerende kommer ind som et frisk pust og underviser i det nyeste stof indenfor de forskellige fagområder.

 

Link til AAU Play

NYT TIL DIN UNDERVISNING - AAU PLAY

AAU PLAY er AAU’s nye streamingunivers, hvor du som gymnasielærer kan streame videoer til din undervisning. Med AAU Play kan du få forskere fra AAU på besøg i undervisningen, når det passer ind i læreplanen.

Der er tilhørende opgaver til alle emner, se bl.a. film med disse titler:

  • Memer og viraler (sociale medier)
  • Av! – Hvorfor gør det ondt, og hvorfor bliver det nogle gange ved med at gøre ondt? (Smerter og belastning)
  • Hvordan sikrer vi, at vi har rent vand og nok ressourcer i fremtiden? (Membraner og grundstoffer)
  • Lyrik og poetiske traditioner
  • Hacking og cybersikkerhed
  • Den voldelige organisering af politiske unge

Universet vil løbende blive udvidet og de første film kan streames nu. Hvis du vil være den første til at høre om nye udgivelser, kan du abonnere på kanalen.

Se kort introduktion til universet herunder:

Introduktionsvideo til AAU Play

 

Kommende events

IT-CAMP

For femte år i træk gør vi klar til at afholde IT-camp for kvindelige gymnasieelever. I år afholdes den i universitetets lokaler i centrum af Aalborg den 12.-13. oktober. På IT-camp giver vi gymnasieeleverne skræddersyede oplæg, sociale og faglige aktiviteter og inspiration til, hvad man kan med en IT-uddannelse.

Det er gratis at deltage i IT-campen og AAU sørger for indkvartering på hotel, forplejning, undervisning og sociale aktiviteter i de 48 timer, campen varer. I år er der, grundet corona-virus, kun 30 pladser, der fordeles efter først til mølle. Se mere information og læs hvordan tilmeldingen foregår til IT-camp.

 

GIRLS' DAY IN SCIENCE

Den 30. september 2020 går det løs til den landsdækkende Girls’ Day in Science. Her får pigerne en forsmag på, hvordan de kan gøre en forskel med en uddannelse indenfor naturvidenskab og teknologi. I løbet af dagen møder pigerne kvindelige studerende og yngre kvindelige forskere. I år bliver dagen virtuel, så alle kan være med lige meget, hvor de sidder.

Læs mere og se programmet for dagen
 

​​​​STUDIEPRAKTIK

Aalborg Universitet inviterer igen i år til studiepraktik i uge 43. Arrangementet bliver, grundet corona-virus, virtuelt. Studiepraktik er et tilbud til bl.a. gymnasieelever om at prøve at være universitetsstuderende på den uddannelse, som de overvejer at tage.

Læs mere om studiepraktik

 

Faglig opkvalificering

STATISTIKDAG FOR GYMNASIELÆRERE

Aalborg Universitet har med stor succes allerede, afholdt statistikdag for 250 gymnasielærere. Behovet for efteruddannelse i statistik er øget de senere år grundet et voksende fokus på emnet. For at imødekomme dette behov afholder Institut for Matematiske Fag jævnligt efteruddannelsesdage indenfor statistik rettet mod gymnasielærere.

Næste statistikdag finder sted den 22. oktober kl. 9.00-16.00 på Campus Esbjerg.
Yderligere information og tilmelding findes her
 

FYRAFTENSMØDE

Den 24. september 2020 kl. 14.00-17.00 holder vi gratis fyraftensmøde om pædagogisk ledelse. Kom med til en spændende faglig eftermiddag og hør om den nyeste forskning inden for pædagogisk ledelse. Læs mere om fyraftensmødet.
 

MASTERINFORMATIONSMØDER

Den 21. september 2020 kl. 17.00-18.00 kan du komme til informationsmøde på følgende masteruddannelser, tryk på linket for at læse mere og tilmelde dig:

Master i Læreprocesser
Master i Læreprocesser med specialisering i Ledelses – og Organisationspsykologi
Master i Læreprocesser med specialisering i Innovation og Kreativt Læringsdesign
Master i Procesledelse og Organisatorisk Forandring
 

EFTERUDDANNELSESTILBUD PÅ AALBORG UNIVERSITET

Læs mere om AAU's Efteruddannelsestilbud

 

KONTAKT AAU GYMNASIESEKRETARIATET

Du er altid velkommen til at kontakte Gymnasiesekretariatet, hvis du har tips, idéer, ris eller ros til vores gymnasietilbud.
Skriv til gymnasiesekretariatet@aau.dk