Samfundsunderviser - Netværk for undervisere i samfundsfag

Netværket er pt. inaktivt.

SAMFunderviser er et netværk for undervisere i samfundsfag, etableret af Aalborg Universitet.

Netværket er et forum for viden- og erfaringsudveksling, hvor undervisere fra uddannelsessektoren kan komme på forkant med den nyeste forskning, og hvor undervisere på AAU kan få indblik i de krav og forventninger, der stilles til nutidens og fremtidens kandidater i samfundsfag. Den primære målgruppe for netværket er undervisere i samfundsfag på handelsskoler, gymnasier, og tekniske skoler. Samfundsfagsundervisere ved andre institutioner er imidlertid også meget velkomne.

Formålet med netværket er at formidle og diskutere den nyeste viden inden for politik og samfundsfag. Omdrejningspunktet for netværket er undervisning og formidling. Der lægges ved netværkets aktiviteter vægt på, at deltagerne får ”noget med hjem”, som kan anvendes i egen undervisning eller formidling. Det er målsætningen, at Aalborg Universitet halvårligt indbyder til et arrangement à 3-4 timers varighed, hvor aktuelle emner inden for politik og samfundsfag debatteres. Ved disse møder præsenteres fx nye grundbøger og danske publikationer i politik og samfundsfag, der kan bruges som baggrundsmateriale eller ligefrem indgå i undervisningen. Nye relevante publikationer vil også løbende blive videreformidlet i netværket.

Deltagelse i netværket er gratis, og du bliver medlem ved henvendelse til sekretariatet. Medlemmer optages på en email-liste og modtager mails med relevante nyheder fra Aalborg Universitet, ligesom man har mulighed for på en enkel og hurtig måde at stille faglige spørgsmål og rette henvendelse til de øvrige medlemmer af netværket. Det vil således være muligt at lave videns- og erfaringsudveksling med de øvrige medlemmer uafhængigt af andre aktiviteter.

Kontakt Samfundsunderviser

Det er gratis at deltage i SAMFunderviser. Ønsker du at blive medlem, kan du kontakte Palle Steen Hansen. Specifikke spørgsmål vedrørende netværkets faglige indhold - eller gode idéer til nye aktiviteter - kan rettes til Christian Albrekt Larsen, som er netværkets faglige ankerperson.

Faglig kontaktperson

Christian Albrekt Larsen
Professor
Institut for Politik og Samfund
Fibigerstræde 1, lokale 53
9220 Aalborg Øst

Tlf.: 9940 8214
albrekt@dps.aau.dk


Administrativ kontaktperson

Palle Steen Hansen
Specialkonsulent
​Institut for Statskundskab
Fibigerstræde 5, lokale 25
​9220 Aalborg Øst

Tlf.: 9940 8192
psh@id.aau.dk