Spring til indhold

Gæsteforelæsning

Power-to-X

AAU Energi

Kort beskrivelse af aktiviteten: Det er et oplæg på ca. en times varighed, hvor der vil blive stillet løbende spørgsmål og opgaver til eleverne. Oplægget slutter med en Kahoot med spørgsmål om indholdet i oplægget og til sidst en opsamling og afrunding.

Karakter af besøgets indhold: Der vil blive forklaret, hvad Power-to-X er. Man får en indsigt i, hvordan Power-to-X skal hjælpe med den grønne omstilling, herunder nogle af de teknologier som benyttes i dag, og nogle som kommer til at blive brugt i fremtiden. Nogle af de udfordringer disse teknologier giver vil også blive belyst. Det vil også blive forklaret hvorfor og hvordan, at Power-to-X vil blive - og faktisk allerede er - en uundgåelig del af fremtiden. 

Faglig relevans: Forklaring på hvad Power-to-X er, hvordan det bruges, og hvilken rolle det kommer til at spille i fremtiden. Derudover handler det om den grønne omstilling, den nuværende og fremtidige elproduktion, overproduktion af el i fremtiden, hvilke konsekvenser det bringer med sig, og hvordan Power-to-X kan være en løsning på problemet.

Nøgleord: Grøn omstilling, Power-to-X, carbon capture.

Forventet niveau: 1., 2. og 3.g på STX eller HTX.

Forberedelse og praktiske forhold: Eleverne skal medbringe PC eller lommeregner samt noget at skrive på.

Udbytte: En bedre forståelse for hvilke udfordringer vi står overfor med den grønne omstilling, og hvordan Power-to-X er en af løsningerne.

Maks. antal personer: 35 elever.

Tidspunkter for besøget: Aftales med kontaktperson.

Besøgets varighed: Ca. 1 time.

Mødested: Det respektive gymnasium.

Forelæser: Energistuderende Frederik Juul Tilsted.

Kontaktperson: gymnasieportalen@adm.aau.dk  Maria Hald Friis, AAU Energi. Der kan i visse geografiske tilfælde være situationer, hvor vi vil have svært ved at nå alle. Men skriv endelig til os, så vil vi se på, om vi kan arrangere et besøg hos jer. 

Detaljeret beskrivelse / Bilag: Se evt. video for en dybere beskrivelse og demonstration af, hvad Power-to-X kan.

Du skal acceptere følgende cookiekategorier for at kunne se indholdet: Marketing

Du skal acceptere følgende cookiekategorier for at kunne se indholdet: Statistiske