AAU logo

Brænder du for politik?

Er du mere end almindeligt interesseret i politik og samfundsforhold? Og har du lyst til at dykke dybere ned i Den Politiske Værktøjskasse og diskutere det politiske system, samarbejde, demokrati, ideologier, spin og vælgere? Så vil Skolen for Statskundskab gerne invitere dig til heldags-workshop på Aalborg Universitet.

Tidspunkt

18.11.2016 kl. 08.30 - 16.00

Beskrivelse

Dagen vil bestå af oplæg, debat og gruppeøvelser. Sammen med andre gymnasieelever skal du komme med dit bud på, hvordan en politiker kan blive genvalgt til Folketinget. MF’er Rasmus Prehn (S) har sagt ja til at kommentere og være jeres sparringspartner.

Program: Fredag den 18. november 2016

(Læs det fulde program her: www.aau.dk/infoglueDeliverWorking/digitalAssets/223/223555_arrangement-samf-br--nder-du-for-politik.pdf)

Kl. 8.30: Velkommen

Kl. 8.45-10.15: Politiker og demokrati

v/Johannes Andersen
Vi stiller skarpt på de vigtigste demokratiske procedurer og spilleregler, de centrale demokratiske organer, folketing og kommuner, og vi ser nærmere på rollen som politiker. Hvordan kan man som amatør agere i det demokratiske spil om magt? Hvordan spiller man sammen med andre politikere, og hvordan er den gode politikers relation til borgerne?

Kl.10.30-12.00: Det politiske system (og strategi, spin, design m.m.) 

v/Niels Nørgaard
Nu er scenen sat, og vi dykker ned i det politiske maskinrum og ser på politisk strategi og marketing. Hvordan agerer politikerne – og hvordan udnytter deres rådgivere det politiske system?

Kl.12.00-12.30: Frokost

Kl.12.30-14.00: Vælgerne og deres blik på politikerne

v/Ditte Shamshiri-Petersen
Hvordan agerer vælgerne i det politiske system med spin og markedsføring? Hvilke strategier bruger de, når de skal finde rundt i politikkens form og indhold? Og hvad betyder det så for politikerne?

Kl. 14.15-16.00: Kåring af dagens vinder og snack

Deltagelse

Vi har plads til 4 elever pr. gymnasium. Det er din samfundsfagslærer, der foretager den endelige udvælgelse og tilmelding af elever. Viser det sig, at der er en overvældende interesse for arrangementet, gentager vi det.

Tilmelding og deadline

Tilmelding af antal elever med navn, angivelse af 1., 2. eller 3. studieår samt gymnasium sendes til:Christina Lykke Jakobsen på mail: clj@dps.aau.dk.

Deadline for tilmelding er den 1. november 2016.

Spørgsmål

Har du spørgsmål til dagen, er du meget velkommen til at kontakte Christina Lykke Jakobsen  på 9940 8213 eller på clj@dps.aau.dk.

Vi glæder os til en spændende dag!

www.skolenforstatskundskab.aau.dk

 

Arrangør

Skolen for Statskundskab

Adresse

Adresse annonceres senere

Tilmelding inden

01.11.2016 kl. 09.49

Tilmeld dig til

clj@dps.aau.dk

Mere information

www.skolenforstatskundskab.aau.dk