Forskning
Samarbejde
Kom klimabevidst til AAU

Kom klimabevidst til AAU

Et nyt samarbejde med Nordjyllands Trafikselskab og Nabogo baner vejen for flere muligheder for bæredygtig transport til campus.

Lagt online: 15.11.2021

Den grønneste transport er at gå på arbejde eller til dit studie, men for mange er det ikke en mulighed i hverdagen. Dernæst kommer nok cyklen, el-cyklen eller el-løbehjulet. Men der findes også andre alternativer, der giver samme komfort som et bilsæde, for dem, som ønsker at være mere klimabevidste i hverdagen.  

På AAU vil vi gerne være med til at vise vejen for grøn omstilling, og sammen med NT og nabogo skal vi finde de løsninger, der sikrer en bedre og grønnere mobilitet for både medarbejdere og studerende på AAU.

Campus Service har i samarbejde med NT og nabogo prøvet at finde løsninger, der kan gøre den daglige transport til og fra campus mere bæredygtig. Derfor giver NT som noget helt særligt 1 måneds gratis Pendlerkort til nye kunder, mens nabogo tilbyder gratis samkørsel til rejsende med et aktivt Ungdomskort, Pendlerkort eller Rejsekort med Pendler kombi.

Hvis du ikke allerede kender til NT og nabogo, kan du læse mere om deres produkter nedenfor.

Nordjyllands Trafikselskab

Måske har du allerede hørt om Nordjyllands Trafikselskab – det er dem, der står for al bus- og togtrafik i Nordjylland. Men vidste du også, at de tilbyder Flextur og Plustur? Flextur kører dig fra adresse til adresse, og Plustur kører dig fra adresse til nærmeste stoppested og derfra videre med bus eller tog. Både Flextur og Plustur kan bruges af alle.

NT tilbyder produkter til ethvert rejsebehov, og lige nu kan du benytte dig af deres attraktive tilbud om 1 måneds gratis Pendlerkort, hvis du endnu ikke er kunde hos NT.

Hvis du ønsker at bestille 1 måneds gratis Pendlerkort eller Rejsekort med Pendler kombi, kan du se hvordan du gør på NordjyllandsTrafikselskab.dk/gratis

Nabogo

Nabogo er en app til lokal sampendling i hverdagen og et supplement til den kollektive trafik. Med nabogo får du faste digitale stoppesteder på vejen, så du ikke skal køre omveje. Det koster 75 øre pr. km. at køre med – pengene går direkte til dig, som er chauffør. Ingen gebyrer, ingen skjulte overraskelser.

Nabogo samarbejder med mere end 30 kommuner om at skabe mere mobilitet fra land til by og tilbage igen. Læs mere på www.nabogo.dk.

Voi

Mange studerende tager el-løbehjulet til campus, og derfor har Campus service opstillet 2 parkeringsracks på centrale placeringer i universitetets område i Aalborg Øst.

Gå eller cykel

Hele campus i øst er anlagt, så det prioriterer gående cyklister centralt omkring bygningerne. Der er mange kilometer fortorve og cykelstier, der gør det nemt at komme rundt på campus. Som gående eller cyklist har man også mulighed for at nyde de rekreative områder, som i løbet af de seneste år er blevet forvandlet til Vild Med Vilje arealer, samt et skønt opholdssted ved søen eller kanalerne i øst. For dem i Aalborg City er man tæt på vandet og byens liv, og på AAU CPH kan man ligeledes nyde vandet på en gåtur rundt om campus.

Har du andre gode ideer til grøn transport, er du velkommen til at kontakte Campus Service via mail: Fysiskstudiemiljoe@adm.aau.dk