Nyhed
Nyt 'hjerneforsknings-akademi' ser dagens lys
Lagt online: 20.02.2022

Nyhed
Nyt 'hjerneforsknings-akademi' ser dagens lys
Lagt online: 20.02.2022

Nyt 'hjerneforsknings-akademi' ser dagens lys
Nyhed
Lagt online: 20.02.2022
Nyhed
Lagt online: 20.02.2022
Fire universiteter – herunder AAU – og Lundbeckfonden sætter turbo på dansk hjerneforskning og talentudvikling med ny forskerskole: Neuroscience Academy Denmark. Det murstensløse ’hjerneforsknings-akademi’ skal fremme talentudviklingen på landets universiteter og bane vejen for ny viden og gennembrud inden for hjernerelaterede sygdomme.
For selvom Danmark er godt med inden for hjerneforskningen internationalt, er der behov for at sætte yderligere ind med flere midler og bedre uddannelse samt tiltrække flere skarpe hjerner til feltet, hvis Danmark skal indtage en mere synlig plads i neuroforskningens internationale superliga de kommende år.
Med etableringen af Neuroscience Academy Denmark tager Lundbeckfonden, Københavns Universitet, Aarhus Universitet, Syddansk Universitet og Aalborg Universitet nu et stort skridt i den retning. Neuroscience Academy Denmark skal fremme talentudviklingen og sikre fremtiden for dansk neurovidenskab, der overordnet sigter mod at styrke forståelsen af hjernen, centralnervesystemet og den biologiske baggrund for en lang række hjernerelaterede sygdomme – bl.a. Parkinsons, ALS, hjernecancer, epilepsi, migræne, depression, skizofreni, autisme og ADHD.
- Formålet med Neuroscience Academy Denmark er at løfte i flok og få neuroforskningen til at nå højder, som vi ikke ville være i stand til uden hinandens bidrag. På AAU har vi meget stærke forskningsmiljøer inden for smertevidenskab, neurorehabilitering og neurodegenerative sygdomme, og et særligt fokus på anvendelse af digital health og sundhedsteknologi til såvel diagnostik som behandling. Denne faglige ekspertise og en gennemforankret tradition for det tværvidenskabelige er noget af det, vi vil bidrage med ind i samarbejdet. Jeg har en forventning om, at vi udover talentfulde ph.d.-studerende også vil få styrket netværket mellem de involverede forskere gennem dette akademi-samarbejde, og det hilser jeg velkommen, fortæller Ole Kæseler Andersen, prodekan for forskning på SUND.
Lundbeckfonden har forpligtet sig til at støtte NAD med en bevilling på i alt 187,3 millioner kr. i perioden 2022-2028 – hvor der i alt vil kunne gennemføres 48 Ph.d.-forløb.
Læs mere om samarbejdet her.
YDERLIGERE OPLYSNINGER:
Ole Kæseler Andersen, prodekan for forskning, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, AAU