Forskning
Samarbejde
Om AAU's ph.d.-uddannelse

Om AAU's ph.d.-uddannelse

Den 3-årige ph.d.-uddannelse på Aalborg Universitet er sammensat af elementer, der skal opfyldes, for at graden kan tildeles. Uddannelsen er normeret til 180 ECTS og er som hovedregel tilrettelagt som et fuldtidsstudium.

Det selvstændige forskningsarbejde

Ph.d.-uddannelsen på AAU er i dens natur fokuseret på at uddanne forskere. I denne sammenhæng skal du under forløbet foretage selvstændig forskning under vejledning og deltage aktivt i forskningsmiljøerne på Aalborg Universitet.
 

Ph.d.-kurser og konferencer

I løbet af uddannelsen skal du deltage i og gennemføre ph.d.-kurser, svarende til 30 ECTS eller et halvt års arbejde. Du har mulighed for at deltage i kurser, der ikke finder sted på Aalborg Universitet. Kurserne skal dog være på ph.d.-niveau og være relevante for det pågældende projekt. Du har også mulighed for at optjene ECTS point ved at deltage aktivt på konferencer. Kurser og konferencer skal planlægges i samarbejde med den tildelte vejleder.
 

Udlandsophold

Under forløbet skal du deltage aktivt i flere forskningsmiljøer, både på Aalborg Universitet og eksternt. Det eksterne ophold kan med fordel tages i udlandet.
 

Undervisning og vidensformidling

Som led i ph.d.-forløbet skal du tilegne dig erfaring og viden i forhold til undervisning og vidensformidling af videnskabeligt materiale. Du kan bl.a. opnå dette i forbindelse med undervisning på universitetet.
 

Udarbejdelse af afhandlingen

Med den endelige ph.d.-afhandling skal du dokumentere din evne til at anvende de videnskabelige metoder, som hører til det relevante fag. Afhandlingen skal være på niveau med den internationale forskning inden for det pågældende felt.  

Ph.d.-studerende fortæller

Anastasia Nezhentseva, ph.d.-stipendiat ved Institut for Byggeri og Anlæg.

Yderligere information

Vil du vide mere om ph.d.-skolerne, kan du kontakte AAU PhD

aauphd@adm.aau.dk
Tlf: 9940 9638
Niels Jernes Vej 10
9220 Aalborg Øst