AAU logo
Uddannelse
Forskning
Samarbejde

Tiltrædelsesforelæsning ved Peter Bjerring

I forbindelse med overlæge, dr. med. Peter Bjerrings tiltrædelse som klinisk professor i dermatologi ved Klinisk Institut, Aalborg Universitet og Afdeling for Hud- og Kønssygdomme, Aalborg Universitetshospital, inviterer Klinisk Institut til tiltrædelsesforelæsning med titlen: Lys og Laser i Dermatologi - Laser og inkohærent lys til diagnostik og behandling af dermatologiske sygdomme

Tidspunkt

24.09.2019 kl. 14.00 - 15.00

Beskrivelse

Forelæsningen afholdes

Tirsdag den 24. september 2019 kl. 14.00
I auditoriet, Medicinerhuset, Mølleparkvej 4, 9000 Aalborg

Efter forelæsningen vil der være reception. Alle er velkomne

 

 

 

Om Forelæsningen

I Danmark har vi stolte traditioner omkring fotodermatologi.

Siden vores første nobelpristager i medicin, Niels Finsen, opdagede sollysets helbredende effekt på hudtuberkulose, har der i Danmark været forsket intensivt i lysets interaktion med huden til såvel diagnostik som behandling.

 

Siden 1980 har vi i anvendt flere lasertyper til behandling af hudsygdomme, som tidligere ikke kunne behandles. Der er blevet opbygget et frugtbart samarbejde mellem dermatologien og en række grundforskningsspecialer på de danske universiteter med afsæt i  lasere og inkohærente lyskilder til såvel grundforskningsformål som praktisk diagnostik og klinisk behandling af hudsygdomme.

Der er ligeledes opbygget et bredt samarbejde mellem dermatologiske afdelinger og den danske optiske medicoindustri, som har resulteret i udvikling af en lang række optiske diagnostik- og behandlingsapparaturer baseret på vekselvirkningen mellem lys og hud.

Forelæsningen vil give en oversigt over interaktionerne mellem lys og hud og de forskellige lyskilder og behandlinger, som anvendes dels til forskning og dels til klinisk dermatologisk lysbehandling i dag.

 

Arrangør

Klinisk Institut, Aalborg Universitet

Adresse

Mølleparkvej 4, 9000 Aalborg. Auditoriet

Gå til arrangementslisten

Arrangementer

Se listen