AAU logo
Uddannelse
Forskning
Samarbejde

Tiltrædelsesforelæsning ved Christina Brock

I anledning af Christina Brocks tiltrædelse som professor i det autonome nervesystem ved Klinisk Institut, Aalborg Universitet og Mech-Sense i Medicinsk gastroenterologisk afdeling, Aalborg Universitetshospital, inviterer Klinisk Institut til tiltrædelsesforelæsning med titlen: Autonom neuropati Tidlig opsporing, bedre forebyggelse og potentiel behandling

Tidspunkt

02.10.2020 kl. 14.00 - 15.00

Beskrivelse

Forelæsningen afholdes

Fredag den 2. oktober 2020 kl. 14.00
I Auditoriet, Sygehus Syd

Efter forelæsningen vil der være reception i medicinerhusets kantine.

 

Om forelæsningen

Christina Brock, er pr. 1. januar udnævnt til professor i ”translationel patofysiologi i det autonome nervesystem” ved Aalborg Universitetshospital og Klinisk Institut, Aalborg Universitet.

Med udnævnelsen er Christina Brock landets første professor i det autonome nervesystem, den del af nervesystemet, der bl.a. regulerer og kontrollerer maven, tarmene og hjertet samt regulerer blodtryk.

Det autonome nervesystem er uden for viljens kontrol. Opstår der skader heri – for eksempel som følge af diabetes eller kemoterapibehandling – opstår der alvorlige komplikationer. Når det autonome nervesystem er ude af balance, opstår symptomer, som afspejler skader på de enkelte organer, f.eks opkast, smerter, hjerterytme forstyrrelser og pludselig død.

Det autonome nervesystem har i mange år været en ”sort boks”, med mangel på god diagnostik - eller behandlingstilbud til de patienter som har udviklet autonom neuropati.  Diagnosen har indtil for nyligt været stillet på baggrund af udvidede hjerte undersøgelser og andre ressourcekrævende autonome tests, men med nye metoder har vi forbedret tidlig opsporing og diagnostik. Det åbner muligheder for bedre forebyggelse og potentiel behandling.

Arrangør

Klinisk Institut, Aalborg Universitet og Aalborg Universitetshospital

Adresse

Aalborg Universitetshospital Syd, Hobrovej 18-22, 9000 Aalborg

Gå til arrangementslisten

Arrangementer

Se listen